Quantcast

A. Kelmelis: džiaugiuosi, kad dalyvavome olimpiadoje

Irkluotojas Armandas Kelmelis – vienas iš tų Lietuvos sportininkų, kuris kelialapį į Tokijo olimpines žaidynes gavo tada, kai jo jau nesitikėjo.

"Buvome išsiskirstę atostogų, kai paskambino iš federacijos ir pasakė: kraukitės daiktus – vyksite į Tokiją", – prisiminė 23-ejų kaunietis.

A.Kelmelis kartu su bendražygiais Martynu Džiaugiu, Dominyku Jančioniu ir Giedriumi Bieliausku į Japoniją atvyko liepos 21-ąją, o jau 23 d. laukė startas porinių keturviečių atrankos varžybose.

Vartai lietuviams į žaidynes buvo atverti, kai už draudžiamų preparatų vartojimą buvo diskvalifikuoti du iš keturių Rusijos įgulos narių, o šios šalies irklavimo strategai nerado tinkamos pamainos nubaustiems olimpiečiams.

Tokijuje mūsiškių komandą sudarė A.Kelmelis, M.Džiaugys, D.Jančionis ir Dovydas Nemeravičius, o G.Bieliauskas buvo atsarginis.

Lietuviai pateko į B finalą ir galutinėje įskaitoje užėmė dešimtą vietą.

Valgyklose tarp žmonių – pertvaros. Atrodė, kad valgai tarsi būdamas akvariume.

"Norėjome pasirodyti geriau. Vis dėlto džiaugiuosi, kad dalyvavome olimpiadoje", – sakė A.Kelmelis.

– Ko, jūsų nuomone, pritrūko, kad rezultatas būtų geresnis?

– Patvirtinimą, kad startuosime Tokijuje, gavome liepos 18-ąją. Porą dienų pairklavome Trakuose ir išskridome į Japoniją. Pritrūko treniruočių, nespėjome aklimatizuotis – Lietuvos laiku startuodavome apie ketvirtą ryto, jautėmės lyg šiek tiek snustelėję pietų miego. Be to, gavome itališką, o ne vokišką valtį. Dėl laiko stokos savosios paprasčiausiai nespėjome išsiųsti, tad mums išnuomojo tą keturvietę, kurią pavyko surasti.

Įgula: A.Kelmelis su bendražygiais olimpiadoje irklavo išnuomotą porinę keturvietę, nes dėl laiko stokos savosios nespėjo išsiųsti į Tokiją. / M. Stankevičiaus nuotr.

– Kokių taisyklių privalėjote laikytis olimpiniame kaimelyje ir varžybų vietoje?

– Veido apsaugos kaukės buvo būtinos. Reikėjo nuolat dezinfekuoti rankas, o įlipus į autobusą vairuotojas prieidavo prie kiekvieno keleivio ir papurškdavo skysčio. Valgyklose tarp žmonių – pertvaros. Atrodė, kad valgai tarsi būdamas akvariume. Kasdien – koronaviruso testai, kiekvieną rytą reikėjo pateikti tyrimams seilių mėginį. Japonai labai gerai valdo pandemiją, nežinau, kokia kita tauta sugebėtų taip viską suderinti, kontroliuoti, užtikrinti epidemiologinį saugumą.

– Ar stebėjote kitų sporto šakų varžybas?

– Kai nesitreniravome ir nestartavome, negalėjome išvykti iš olimpinio kaimelio, tad stebėjome tiesiogines transliacijas ir palaikėme visus mūsų olimpiečius.

– Kokie artimiausi jūsų planai?

– Pasaulio irklavimo čempionatas, turėjęs vykti spalį Kinijoje, atšauktas, todėl atostogausiu.

– Ką veikiate, kai norite kiek atsiriboti nuo sporto?

– Man nepavyksta nuo jo atsiriboti (juokiasi – aut. past.). Mėgstu aktyvų gyvenimą, o atsipalaiduoju, jei ne per irklavimo treniruotes, tai kartais dalyvaudamas triatlono ar mėgėjiškose bėgimo varžybose, vasarą su draugais mielai sėdu į turistinę baidarę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
Ir as noreciau i Japonija...Jei kas apmoketu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių