Quantcast

„Kaunas Hockey“ prarado tašką rungtynėse su autsaideriais

  • Teksto dydis:

Lietuvos ledo ritulio čempionate pirmaujanti „Kaunas Hockey“ komanda pirmadienį Lietuvos čempionate netikėtai prarado tašką, bet galiausiai džiaugėsi aštuntąja pergale iš eilės.

Kaune rungtynėse su jungtine Kauno ir Klaipėdos „Baltų Ainių – HC Klaipėdos“ komanda nugalėtojas per pagrindinį laiką nepaaiškėjo – buvo žaidžiamas pratęsimas, kuriame savo pranašumą pademonstravo „Kaunas Hockey“ išplėšdami pergalę 5:4.

Be kelių svarbių žaidėjų šį kartą rungtyniavusi „Kaunas Hockey“ komanda pirmajame kėlinyje taip ir nesugebėjo pralaužti varžovų gynybos. Nors ši ekipa net 25 kartus metė į vartus, įspūdingą kėlinį sužaidęs „Baltų Ainių – HC Klaipėdos“ vartininkas Kristupas Pranckietis atrėmė visus varžovų bandymus pasižymėti.

Antrojo kėlinio pradžioje įvarčių badą nutraukė „Kaunas Hockey“ kapitonas Vytautas Jagelavičius, bet oponentų gretose debiutavęs Donatas Vitte realizuodamas baudinį rezultatą išlygino. Kiek vėliau Vasilijui Fedotovui buvo pavykę antrą kartą nuginkluoti oponentų vartininką, D. Vitte ir vėl sugebėjo pasižymėti, o šį kartą jis tai padarė jungtinei ekipai žaidžiant daugumoje.

Nors prieš lemiamą kėlinį rezultatas dar buvo lygus, vos po pertraukos lygoje pirmaujantys kauniečiai netruko pelnyti du įvarčius ir įgyti solidžios persvaros. Kirylo Danilenkos ir Eduardo Chekmaryovo įvarčiai leido „Kaunas Hockey“ įgyti saugesnę dviejų įvarčių persvarą.

Kai jau atrodė, jog „Baltų Ainiams – HC Klaipėdos“ atstovams šį kartą jau nepavyks sugrįžti į mačą, dovaną varžovams padovanojo jų oponentai, gavę dvi 2+10 nuobaudas, taip suteikdami galimybę jungtinės komandos atstovams žaisti dviguboje daugumoje. Dviejų žaidėjų kiekybinį pranašumą išnaudojo kitas šio klubo debiutantas Deividas Kazlauskas.

Nors maksimaliai nubausti varžovų ir išlyginti rezultato daugumoje „Baltų Ainių – HC Klaipėdos“ ekipai nepavyko, iki trečiojo kėlinio pabaigos likus žaisti kiek mažiau nei tris minutes Dovydas Žiūkas įvarčiu į buvusios komandos vartus išplėšė pratęsimą.

Pratęsimo metu savo meistriškumą jau pademonstravo progą žaisti daugumoje gavę „Kaunas Hockey“ lyderiai, o įvarčiu mačą užbaigė Grigorijus Vorobyovas.

Paskutines dvi reguliaraus sezono rungtynes „Kaunas Hockey“ žais su „Hockey Punks“ komanda, o pergalė bent jau viename iš šių mačų leistų jiems užsitikrinti pirmąją poziciją reguliariajame sezone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių