Quantcast

„Kaunas City“ po pratęsimo nusileido OHL „Airwell Energija“ komandai

  • Teksto dydis:

Optibet ledo ritulio lygoje pirmąją pergalę sezone į savo sąskaitą įsirašė Elektrėnų „Airwell Energija“ komanda.

Optibet ledo ritulio lygoje pirmąją pergalę sezone į savo sąskaitą įsirašė Elektrėnų „Airwell Energija“ komanda.

Trečiadienį Kauno ledo rūmuose įvyko akistata tarp dviejų OHL besivaržančių komandų iš Lietuvos – „Kaunas City“ ir „Airwell Energijos“. Atkakliose rungtynėse nugalėtojas per pagrindinį rungtynių laiką nepaaiškėjo, o pratęsime pergalingą įvartį pelnė pirmuosius taškus į savo sąskaitą šiame sezone įsirašiusi „Airwell Energijos“ komanda, kuri nugalėjo 5:4.

Pergalė leido Elektrėnų klubui pasiekti revanšą už prieš dvi savaites patirtą pralaimėjimą namuose: tuomet rungtynės taip pat baigėsi 5:4, o tada pranašesni buvo „Kaunas City“ atstovai.

Jau pirmosios „Kaunas City“ atakos metu Rudolfas Lapsa įsiveržė į varžovų zoną bei tiksliu metimu išvedė savo ekipą į priekį (01:04, rez. perd. Egidijus Binkulis). Po kelių minučių latvis turėjo progą padvigubinti persvarą, bet pabėgęs vienas prieš vartininką R. Lapsa pasižymėti nesugebėjo.

„Airwell Energija“ sugebėjo išlyginti rungtynių rezultatą, kai už oponentų vartų buvęs Dovydas Laimutis tiksliu perdavimu surado prie pat vartininko kovą su gynėju laimėjusį Karolį Krasilnikovą, kuris nieko nelaukdamas pasiuntė ritulį į vartus (11:36, rez. perd. D. Laimutis, Mantas Marcinkevičius).

Prasidėjus antrajam kėliniu Elektrėnų klubo atstovas Danilas Tsarkovskis surengė slalomą oponentų zonoje bei palikęs kelis gynėjus sau už nugaros gudriu metimu išvedė svečius į priekį (21:45, rez. perd. Klymentijus Lysakas).                                                                                                       

Rungtynių rezultatas vėl tapo lygiu po aštraus Aivaro Bendžiaus ritulio skersavimo link vartų: vartininkui nesugebėjus susitvarkyti su rituliu šis suspurdėjo vartų tinkle (25:20, rez. perd. Jaunius Jasinevičius, Povilas Verenis).

Kėliniui artėjant prie pabaigos greitoje atakoje Lukas Žukauskas pavojingai skersavo ritulį link vartų, o laiku lazdą kyštelėjęs Paulius Grybauskas sugrąžino minimalią persvarą šeimininkams (38:45, rez. perd. L. Žukaukas).

„Airwell Energijos“ problemas dar labiau padidino trečiajame kėlinyje gauta nuobauda, kuri baigėsi Deniso Kuzminovo realizuota proga (50:21, rez. perd. P. Verenis, A. Bendžius).

Nepaisant nedėkingos situacijos, svečiai iš Elektrėnų nepasidavė ir greitai surengė ataką, kurioje iš pradžių ritulys sudrebino vartų virpstą, o besitęsiant atakai jis galiausiai atsidūrė „Kaunas City“ vartuose. Po dar vieno tolimo metimo atšokusį ritulį į vartus nukreipė Ernestas Azarevicas (52:03, rez. perd. M. Marcinkevičius, K. Krasilnikovas). Negana to, „Airwell Energija“ surengė greitą išpuolį, kurio metu Matas Mikalauskas surado Mantą Marcinkevičių, kuris vienu prisilietimu pasiuntė ritulį į vartus išlygindamas rezultatą (53:59, rez. perd. M. Mikalauskas, Donatas Kumeliauskas).

Per likusį rungtynių laiką nugalėtojas nepaaiškėjo, tad komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą. Jo metu kauniečiai pažeidė taisykles, o žaisdami formatu keturi prieš tris „Airwell Energijos“ ledo ritulininkai surengė puikią kombinaciją, kurios smaigalyje atsidūręs Yaroslavas Panchenko nukalė pirmąją elektrėniškių pergalę šiame sezone (63:28, rez. perd. K. Krasilnikovas, D. Kumeliauskas).

„Kaunas City“ puolėjas Paulius Grybauskas po rungtynių neslėpė nusivylimo tokiu rezultatu pabrėždamas, jog kauniečiai kontroliavo žaidimą viso susitikimo metu, bet galiausiai leido varžovams sugrįžti į kovą dėl pergalės.

„Visas rungtynes turėjome savo rankose, bet gaila, kad paskutinę minutę jas paleidome. Daug priežasčių, kodėl varžovai bus pavijo: žaidėme trimis penketais, todėl labiau pavargstame ir rungtynių pabaigoje pradeda trūkti jėgų. Dėl to kartais neatidirbame ir leidžiame varžovams susikurti progą po progos, kurios baigiasi įvarčiais“, – kalbėjo puolėjas.

„Airwell Energijos“ vyriausias treneris Arūnas Aleinikovas po pergalės kalbėjo apie tai, jog jo komandai ši pergalė turi įnešti daugiau pasitikėjimo, kuris turėtų padėti kovoti ir su stipresniais varžovais iš Latvijos.

„Svarbiausia, kad mes pagaliau iškovojome pirmuosius taškus. Svarbu, kad komanda savimi patikėtų ir tai nebūtų paskutiniai mūsų iškovoti taškai. Su kiekvienomis rungtynėmis būsime geresni, stipresni ir bandysime atimtų taškų ir iš stipresnių varžovų iš Latvijos. Kol kas mums su jais žaisti labai sunku, bet kažkada turi ateiti laikas, kai kovosime ir su jais“, – apie pirmuosius taškus pasisakė treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių