Quantcast

„Kaunas City“ išplėšė lemiamas OHL ketvirtfinalio serijos rungtynes

  • Teksto dydis:

Optibet ledo ritulio lygoje lemiamas ketvirtfinalio rungtynes išplėšė „Kaunas City“ komanda.

Trečiadienį Kaune vykusiose rungtynėse rungtynių šeimininkai 5:2 nugalėjo Rygos „Dinamo“ ir šventė antrąją pergalę iš eilės. Po šio susitikimo serijos iki trijų pergalių rezultatas tapo lygiu ir „Kaunas City“ su latviais dėl patekimo į pusfinalį varžysis lemiamose rungtynėse, kurios įvyks penktadienį Latvijoje.

Po nerezultatyvios pirmosios rungtynių atkarpos „Kaunas City“ darbo ėmėsi antrajame kėlinyje, kurį jie pradėjo itin sėkmingai. Į greitą ataką pabėgęs Egidijus Binkulis galingu metimu į artimąjį vartų kampą išvedė kauniečius į priekį (21:43, rez. perd. Daniyaras Gabdullinas). Negana to, netrukus jis sudalyvavo ir dar vienoje atakoje, šį kartą surasdamas laisvą Paulių Grybauską, o šis iš dėkingos situacijos siuntė ritulį į vartus (23:32, rez. perd. Lukas Žukauskas, E. Binkulis).

Dar vieną puikią atkarpą kauniečiai surengė rungtynėms įpusėjus. Dar du greiti išpuoliai virto dar dviem įvarčiais. Iš pradžių vienas pats visus reikalus išsprendė prieš vartininką pabėgęs Bogdanas Stupakas (31:57), o iškart po to, komandos draugo metimą pataisęs Aivaras Bendžius dar labiau padidino „Kaunas City“ pranašumą (32:15, rez. perd. Povilas Verenis, Nursultanas Belgibayevas).

Atsitiesti Rygos „Dinamo“ komandai po šių smūgių padėjo Kirilo Tambijevo sėkmingi epizodai. Puolėjas dukart siuntė ritulį į šeimininkų vartus bei atgaivino rungtynėse intrigą (33:24, rez. perd. Mikelis Redlihas ir 36:58, rez. perd. M. Redlihas, Juris Zieminšas).

Nors trečiajame kėlinyje įvarčių reikėjo rygiečiams, bet daugiau pavojingų epizodų jo metu kilo būtent prie jų vartų. Vienintelis kėlinio įvartis buvo pelnytas būtent lietuvių komandos narių, kai pasižymėjo „Kaunas City“ puolėjas Povilas Verenis (52:31, rez. perd. A. Bendžius).

Antrąją pergalę iš eilės iškovojusios „Kaunas City“ komandos treneris Sergejus Durdinas pripažino, jog įgiję persvarą jo žaidėjai kiek pametė koncentraciją ir tokiais epizodais reiktų sužaisti protingiau.

„Šiandien matėme kitokias rungtynes, nei per pirmuosius tris susitikimus. Atrodė, kad viską lėmė tai, kas pelnys pirmąjį įvartį. Mums pasisekė, kad pelnėme net ne vieną, o keturis įvarčius, bet vėliau kiek praradome koncentraciją ir leidome varžovams pasižymėti du kartus. Tokiais momentais turėtume būti protingesni“, - po rungtynių kalbėjo treneris.

Lemiamos serijos rungtynės bus žaidžiamos penktadienį Rygoje, o pergalę iškovojusi komanda pateks į OHL pusfinalio etapą, kuriame jų jau laukia „Zemgale/LLU“ ekipa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių