Quantcast

Kartingo meistrų sniegas ir speigas negąsdina

  • Teksto dydis:

Sausio 14 d. Anykščių kartodrome vyks kartingo „LKF Žiemos taurės“ 2-ojo etapo varžybos. Pirmo šios serijos etapo varžybos vyko dar gruodžio 17 d. Elektrėnuose, o tikru iššūkiu nuolat tampa oro sąlygos.

„LKF Žiemos taurės“ varžybų ciklo metu sportininkams tenka kovoti važiuojant ir šlapio asfalto danga. Dėl to lenktynininkai ieško kibiausių vietų slidinėdami suplūktu sniegu padengtuose kartodromuose, stengiasi išvengti plikledžiu padengtų vietų.

„Galima pasakyti, kad lenktynininkai pamėgo šią lenktynių seriją. Tendencija tokia, kad dalyvių skaičius „LKF Žiemos taurės“ varžybose augo dar pernai. Ir tai suprantama. Tai galimybė varžytis ir tam, kad žiemą lenktynininkai neprarastų kvalifikacijos, išlaikytų puikią sportinę formą. Juk Europoje ir visame pasaulyje mūsų kartingo meistrai yra konkurencingi būtent dėl universalumo – gebėjimo greitai važiuoti bet kokia danga“, – sako Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Valdas Jonušis.

Automobilių sporto aistruolius organizatoriai kitą savaitgalį kviečia aplankyti Anykščius. Šiame Lietuvos kampelyje gausu pramogų turistams, o kartingų varžybų metu gaus motorai. Įtemptos kovos ir efektingo važiavimo nestigs net ir spaudžiant speigui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių