Quantcast

Karjeroje žingsnį žengęs K. Gusevas: nesitikėjau taip greitai tapti vienu vyriausių

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė tęsia pasiruošimą prieš balandžio 18-24 dienomis Lenkijoje vyksiantį „Trijų jūrų taurės“ turnyrą.

Į prieš turnyrą prasidėjusią savaitės trukmės pasiruošimo stovyklą šį kartą susirinko labai daug jaunimo, tad neseniai jauniausių žaidėjų titulą rinktinėje turėjusiems ledo ritulininkams šį kartą teks kur kas didesnis vaidmuo ir atsakomybė. Vienas iš tokių žaidėjų – Kostas Gusevas, kuris po treniruotės pasidalino savo mintimis apie sezoną Lenkijoje bei dalyvavimą rinktinės stovykloje.

Rinktinių kandidatų sąrašuose esantiems mūsų šalies ledo ritulininkams įprastai sezono pabaigą vainikuodavo pasirodymai įvairių Lietuvos rinktinių gretose, o geriausi žaidėjai sezoną užbaigdavo vilkėdami nacionalinės rinktinės marškinėlius. Prie šios praktikos įprasti jau buvo spėjęs ne vienas mūsų šalies ledo ritulininkas, kuriam pastaraisiais metais planus sujaukė pasaulyje siaučianti pandemija, neleidusi Lietuvos rinktinei varžytis 2020 ir 2021 metų pasaulio čempionatuose.

Prie tokio režimo jau buvo įpratęs nuo 15 metų įvairiose Lietuvos rinktinėse žaidęs K.Gusevas, kuris prisijungęs prie savaitgalį startavusios rinktinės stovyklos neslėpė, jog labai malonu po ilgesnės pertraukos vėl būti tarp rinktinės narių: „Visada labai smagu sugrįžti į rinktinę ir malonu susitikti su komandos draugais, pakalbėti lietuviškai. Būti stovykloje labai smagu, susirinkęs puikus kolektyvas, daug naujų žaidėjų.

Per tuos metus viską stipriai paveikė COVID-19 virusas, dėl kurio ilgai nebuvome susitikę su rinktinės nariais, kartu nesitreniravome. Visgi, atsižvelgus į viską – stovykloje atrodome visai neblogai.“

Prieš 2020-2021 metų sezoną K.Gusevas buvo pasiruošęs žengti stiprų žingsnį į priekį savo karjeroje: gynėjas, kartu su dviem tautiečiais Domantu Čypu ir Luku Žukausku, išvyko į Lenkijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančios „KH Energa“ komandos peržiūrą. Nors prieš sezoną ne vieną aukšto lygio legionierių į savo gretas pasikvietusioje komandoje peržiūroje esantys žaidėjai vienas po kito paliko jos gretas, K.Gusevas įrodė, jog yra vertas būti Torunės klubo dalimi.

Iki tol vienintelį savo profesionalo sezoną Latvijos čempionate didelių tikslų nekėlusioje „Dinaburga“ komandoje praleidusiam Lietuvos rinktinės nariui teko greitai prisitaikyti prie kur kas didesnių reikalavimų Lenkijoje: šioje šalyje nėra legionierių limito, tad komandos galėjo kviestis didžiulį kiekį ledo ritulio tautų atstovų. Viena iš labiausiai tuo pasinaudojusių komandų ir buvo „KH Energa“, kurioje sezono metu žaidė net 14 legionierių iš Rusijos bei dar 4 žaidėjai iš Suomijos bei Švedijos.

„Lygių skirtumas tarp Latvijos ir Lenkijos tikrai jautėsi. Lygoje labai daug legionierių, kadangi joje nėra jų limito. Atvyko daug žaidėjų iš Rusijos, Suomijos ir Kanados, o dėl to lygis Lenkijos aukščiausios lygos čempionate buvo tikrai geras“, - apie persikėlimą į Lenkiją kalbėjo K.Gusevas.

Sezono metu tiek ir K.Gusevui, tiek ir jo atstovaujamai komandai viskas klostėsi nepriekaištingai: lietuvis nepraleido nė vienerių rungtynių reguliariajame sezone, o jo komanda nustebino visus įsiveržusi tarp trijų stipriausių pirmenybių komandų. Tiesa, atkrintamosiose varžybose „KH Energa“ žygį sustabdė komanda iš Krokuvos, laimėjusi ketvirtfinalio seriją 4:2, o vėliau prasibrovusi iki pat Lenkijos pirmenybių finalo.

„Atkrintamosiose varžybose mums tikriausiai labiausiai pritrūko patirties. Mūsų varžovai iš Krokuvos turėjo daug patyrusių žaidėjų, o prieš atkrintamąsias varžybas jie dar labiau sustiprino savo komandą. Tikriausiai tos patirties mūsų jaunesnei komandai ir pritrūko siekiant pergalių prieš šį oponentą.“

Lenkijoje įsitvirtinęs gynėjas įrodė galintis žaisti aukšto lygio pirmenybėse ir taip pasikėlė savo vertę, bet šiuo metu jis pripažįsta vis dar neturintis planų dėl kito sezono bei laukia ateinančių pasiūlymų. Kol 21-erių metų gynėjas gyvena laukimo režimu dėl būsimos karjeros stotelės, jam tenka nauji išbandymai ir Lietuvos rinktinės stovykloje – itin atjaunėjusioje gynybos linijoje Kostas yra vienas iš daugiausiai patirties sukaupusių žaidėjų.

Dar visai neseniai jauniausio ledo ritulininko rolę rinktinėje užėmusiam ledo ritulininkui šį kartą jau pačiam tenka dalinti patarimus jaunesniems žaidėjams. Nuo netikėtai greitai atėjusios naujos rolės rinktinėje K.Gusevas nebėga ir bando padėti jaunesniems kolegoms rinktinėje.

„Iš tikrųjų tai tikrai nesitikėjau, jog taip greitai tapsiu vienu iš vyriausių ledo ritulininkų stovykloje, o į rinktinę ateis tiek daug jaunų žaidėjų. Kiek galiu, iš savo patirties jaunimui duodu patarimų ir stengiuosi jiems padėti. Vieni jų klauso, kiti nelabai“, - linksmai apie naują rolę rinktinėje kalbėjo gynėjas.

Sekmadienį K.Gusevas su stovykloje dalyvaujančiais žaidėjais išbandė save žaidybinėje treniruotėje, po kurios gynėjas džiaugėsi ant ledo matytu greičiu ir kietu žaidimu, bet kartais pasigedo labiau apgalvotų jaunų žaidėjų sprendimų: „Žaidybinėje treniruotėje žaidimas buvo labai greitas, jaunimas žaidė labai „užsivedę“. Ant ledo buvo daug jėgos žaidimo, tad toks žaidimas buvo tikrai smagus. Aišku, po Lenkijos lygių skirtumas tikrai jaučiasi, nes nemažai žaidėjų rungtyniavo „be galvos“. Tačiau tikrai buvo labai smagi akistata.“

Jau šios savaitės pabaigoje K.Gusevas su rinktinės nariais sugrįš į Lenkiją, kur lietuvių laukia kovos „Trijų jūrų taurės“ turnyre. Pirmoji Lietuvos rinktinės akistata – jau balandžio 18 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių