Quantcast

Kaip savo 444 dienų bėgimą aplink pasaulį užbaigė A. Ardzijauskas?

  • Teksto dydis:

2020 metų spalio 1-ąją bėgimą aplink pasaulį pradėjęs ultramaratonininkas Aidas Ardzijauskas šeštadienį užbaigė 444 dienas trukusią kelionę.

Kauno Kalėdinio bėgimo kulminacija tapęs A. Ardzijausko finišas buvo pažymėtas įspūdingų skaičių lavina – per daugiau nei 14 mėnesių ugniagesys gelbėtojas savo sąskaitą papildė

30303 kilometrais ir jau kesinasi į greičiausiai žemę apibėgusio žmogaus rekordą.

„Vakar jau viskas nukrito, – paklaustas, ar jautė, kad finišavus našta nusirito nuo pečių, juokdamasis atsakė A. Ardzijauskas. – Šiandien viskas jau labai gerai.“

Panemunės šile šeštadienį svečiavęsis kanalo „Kita medalio pusė“ tinklaraštininkas Domas Kamandulis įamžino paskutinius A. Ardzijausko bėgimo aplink pasaulį kilometrus ir jais pasidalijo vaizdo įrašų platformoje „YouTube“.

Kauno Sporto klinikos gydytojų ir Lietuvos sporto universiteto mokslininkų prižiūrėtas A. Ardzijauskas pačiame bėgimo įkarštyje buvo patyręs keletą smulkių traumelių. Bėgiko teigimu, bet kokius su šia problema susijusius nuogąstavimus išblaškė itin profesionali specialistų pagalba.

„Buvo nežinomybės dėl tų traumelių, bet kai bendradarbiavimas su medikais sudėliojo taškus, nežinomybė dingo. Žmogui sunkiausia yra tada, kai jis kažko nežino. Kai tu viską žinai, žinai, ką toliau darysi, viskas būna gerai“, – kalbėjo A. Ardzijauskas.

50-ties lietuvis tapo 14-uoju žmogumi, apibėgusiu žemės planetą. Tiesa, A. Ardzijauskas dėl susidariusių pandeminių sąlygų fiziškai apibėgti pasaulio negalėjo, todėl jam teko sukti ratus Lietuvoje.

Inovatyvų sprendimą priėmęs bėgikas naudojosi specialiai jam sukurta programėle ir taip įamžino savo bėgimo statistiką bei viską perkėlė ant interaktyvaus kelionės plano, kuriame buvo atvaizduojama bėgiko pozicija tiek tariamame pasaulio žemėlapyje, tiek realioje Lietuvos vietovėje.

„Kilometrų prasme jaučiuosi apibėgęs pasaulį, bet trūko šiek tiek emocijos iš aplinkos. Bet aš turėjau kitą labai gerą dalyką – šeimą, nes išbėgdavau iš namų ir grįždavau į namus. Ir žmona, ir vaikai, ir brolis, ir mama – jie kompensavo tai, ko aš akimi būčiau nematęs ir galbūt emociškai geriau jausčiausi bėgdamas kažkur, kur tūkstančiai žmonių važiuoja su fotoaparatais“, – tikino A. Ardzijauskas.

Visgi ateities planų bėgikas nėra linkęs atskleisti ir teigia, kad dabartinėje stadijoje svarbiausias bus atsistatymo procesas.

„Reikia suprasti, kur šiandien esu, nes pradėsime atsigavimo programą. Privalai žinoti, kur šiandien esi, kad žinotum kokį tikslą su ta programa nori pasiekti. Nuo to labai priklausys, apie ką galiu ateityje svajoti“, – po paskutinių bėgimo aplink pasaulį kilometrų teigė A. Ardzijauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių