Quantcast

Kaip Lietuvos rankininkams pasiekti Islandiją?

Mūsų šalies vyrų rankinio rinktinės ateinantį mėnesį laukia du 2022 m. Europos čempionato atrankos keturi grupės mačai.

Lietuvos rankininkai lapkričio 4-ąją Reikjavike turi susitikti su Islandijos komanda, o 8 d. Vilniuje – su portugalais.

Vyriausiasis treneris Mindaugas Andriuška suplanavo, kad pirmiausia visi žaidėjai susirinks lapkričio 2-ąją Islandijos sostinėje, tačiau šiuo metu nuvykti į šią šalį – nelengva užduotis.

"Daug skrydžių atšaukta, likusių reisų skaičius labai sumažintas. Šiomis dienomis kalbėjomės su Europos rankinio federacijos pareigūnais, jie patvirtino, kad kol kas neketinama keisti varžybų formato. Kone kasdien bendrauju ir su Islandijos bei Portugalijos federacijų generaliniais sekretoriais", – sakė M.Astrauskas.

Lietuvos rankininkai lapkričio 4-ąją Reikjavike turi susitikti su Islandijos komanda, o 8 d. Vilniuje – su portugalais.

Sudėtis neišvengs pokyčių

Kitas LRF rūpestis – rinktinės sudėtis. Anot M.Astrausko, bus sudėtinga suburti geriausius žaidėjus.

"Nė vienas žaidėjas neatsisakė atvykti į nacionalinę komandą, nė vienas klubas kol kas nepareiškė, kad to ar ano neišleis į rinktinę. Kalbėjausi su Estijos ir Latvijos rankinio federacijų atstovais. Jų žiniomis, kai kurie Vokietijos klubai draudžia savo žaidėjams vykti į rinktines, tačiau mes kol kas blogų žinių iš Mindaugo Dumčiaus ar Beno Petreikio negavome. Esame pasiruošę testuoti žaidėjus tarp rungtynių ir COVID-19 rizikas sumažinti iki minimumo", – tvirtino LRF generalinis sekretorius.

M.Dumčius atstovauja Dresdeno "Elbflorenz" ekipai, B.Petreikis – "TuS Luebbecke".

Tačiau koronavirusas įsisukęs į Zaporožės "Motor" klubą, kuriame – Aidenas Malašinskas, į prancūzų "Montpellier", kur karjerą tęsia Jonas Truchanovičius, bei į ispanų "Nava", kurio gretose – Lukas Simėnas.

Jau prekiauja bilietais

M.Astrauskas tikina, kad rungtynes Vlniuje, "Siemens" arenoje, su portugalais tikriausiai galės stebėti žiūrovai.

"Europos rankinio federacija kol kas nedraudžia varžybų su sirgaliais, tačiau organizatoriai privalo laikytis COVID-19 užkardymo ir higienos reikalavimų. Jau pradėjome prekybą bilietais, juos patogiausia įsigyti internetu. Taip pat gavome greitųjų testų, kurie bus atliekami komandai prieš rungtynes", – sakė LRF generalinis sekretorius.

Kitąmet Lietuvos rankininkai žais ketverias atrankos rungtynes: kovo 11-ąją ir 14 d. – su Izraelio atstovais, balandžio 29-ąją – su islandais, gegužės 2-ąją – su portugalais.

2022 m. Europos čempionato finalo turnyras numatytas sausio 13–30 d. Vengrijoje ir Slovakijoje. Kelialapiai į jį bus įteikti aštuoniose atrankos grupėse 1–2 vietas užėmusioms rinktinėms ir keturioms geriausių rezultatų pasiekusioms 3-iąsias vietas užėmusioms komandoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių