Quantcast

Kaimyninėje Lenkijoje prasidėjo pasaulio vyrų rankinio čempionatas

  • Teksto dydis:

Prasidėjo svarbiausios šių metų rankinio varžybos – pasaulio vyrų rankinio čempionatas.

Nuo 1938 m. organizuojamas pasaulio čempionatas vyks jau 28-ą kartą. Planetos pirmenybėse varžosi 32 rinktinės.

Čempionatas vyks keturiuose Lenkijos miestuose – Krokuvoje, Gdanske, Katovicuose ir Plocke bei penkiuose Švedijos miestuose – Stokholme, Malmėje, Geteborge, Jonšiopinge ir Kristianstade. Atidarymo rungtynės vyko Katovicuose, o finalas sausio 29 d. bus žaidžiamas Stokholme.

Atidarymo rungtynėse 10 tūkst. žiūrovų palaikoma turnyro šeimininkė Lenkijos rinktinė susitiko su Tokijo olimpinių žaidynių čempionais Prancūzijos rankininkais. Po atkaklios kovos lenkai turėjo pripažinti tituluotų varžovų pranašumą 24:26.

Ketvirtadienį vyks dar septynerios rungtynės. 32 rinktinės buvo suskirstytos į aštuonias grupes. Į antrąjį etapą pateks po tris geriausias grupių komandas.

Pasaulio čempionės titulą gina Danijos rinktinė, kuri siekia laimėti aukso medalius jau trečią kartą iš eilės. Iki tol triskart laimėti pasaulio čempionato dar nepavyko nei vienai komandai.

Daugiausia kartą stipriausios planetos rinktinės vardą yra iškovojusi Prancūzijos rinktinė. Prancūzai čempionais tapo net 6 kartus. Po 4 kartus aukso medalius laimėjo Švedijos ir Rumunijos rinktinės.

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pasaulio čempionato finaliniame etape yra dalyvavusi vienintelį kartą 1997 metais. Olimpinio ir pasaulio čempiono Valdemaro Novickio treniruojami Lietuvos rankininkai Japonijoje vykusiose pasaulio pirmenybėse užėmė 10 vietą.

Lietuviškų akcentų bus ir šių metų pasaulio čempionate. Jame teisėjaus Lietuvos teisėjų pora Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis. Jiems tai bus jau ketvirtas pasaulio vyrų rankinio čempionatas. Prieš tai lietuviai teisėjavo 2009, 2015 ir 2017 m. čempionatuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ONTĖ

ONTĖ portretas
Noriu Kauno dienos paklausti, ar jums sumokėjo už šią žinią. Kai Kaune vyko Europos regbio čempionatas, Buvęs Kauno dienos vicemeras Vasilenko man skundėsi, kad prašęs Kauno dienos parašyti žinutę. Man taip atsakė: Susimokėk už plotą laikraštyje, ar pats rašyk, ar samdykis žurnalistą. Rašyk, ką nori. Kai pasakė sumą, atsisakiau.

Užpelkis

Užpelkis portretas
Lietuvos rankinis šiandien mėgėjų lygio. Pernai pirmą kartą pateko į Europos čempionato finalinį etapą tarp 24 komandų, pralaimėjo visas rungtynes pogrupyje ir jai buvo paskirta 21 vieta. O juk 1987 ir 1988 m. "Granitas" ir "Eglė" Europos taures ėmė. Visiška degradacija nepriklausomos Lietuvos laikais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių