Quantcast

Kad šventes sutiktų kiekvienas: pareigūnai ir Kauno „Žalgiris“ gyventojus ragina dėvėti atšvaitus

  • Teksto dydis:

„Kad šventes sutiktų kiekvienas!“ – tokiu šūkiu, raginimu ir palinkėjimu į šventinį laikotarpį šiemet pasineria ne tik policijos pareigūnai, bet ir puikiai gyventojams pažįstami Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

Tamsus paros metas, kaip ir šventinis laikotarpis ar pirmasis sniegas, rodos, visus užklumpa kiek netikėtai ir nepasiruošus. Tamsiais rytais išskubame į darbus, darganotais vakarais – kuo greičiau lekiame pas namie laukiančius brangius žmones. Ir dažnas, pripažinkime, skubesio vejamas pamirštame, bene svarbiausią, tokiu metu mus saugančią priemonę – atšvaitą.

Jei nors vienas kiekvienoje gatvėje einantis pėstysis, išgirdęs mūsų visų raginimus, užsidės atšvaitą – sakyčiau, misija daugiau nei įgyvendinta.

„Jau žinau, ką šiemet, dar net nesulaukęs švenčių, dovanosiu brangiems žmonėms – kiekvienam po atšvaitą! Tą mažą smulkmeną, kuri gali tiek daug. Noriu žinoti, kad man brangūs žmonės, kiekvienas jų, savo namuose puoš eglutę, dengs šventinį stalą, o ne rizikuos likti nepastebėtas neapšviestame kelio ruože. Jei toks, iš pažiūros, mažas daiktas kaip atšvaitas gali išsaugoti gyvybę, gali užtikrinti, kad keliuose žūtų mažiau pėsčiųjų, mes ne tik turime, bet ir privalome juos dėvėti ir apie tai kalbėti“, – komandos vardu mintimis dalijasi Kauno „Žalgirio“ komandos įžaidėjas Rokas Jokubaitis.

„Jei nors vienas kiekvienoje gatvėje einantis pėstysis, išgirdęs mūsų visų raginimus, užsidės atšvaitą – sakyčiau, misija daugiau nei įgyvendinta. Brangindami artimiausius žmones, draugus ir kaimynus – paraginkime nepamiršti šios tokios svarbios detalės. Padarykime viską, ką galime, kad per šventes liūdesys neaplankytų nei vienos šeimos“, – ragina dėvėti atšvaitus puikiai visiems pažįstamas krepšininkas.

„Nors saugoti ir save, ir kitus eismo dalyvius turime visus metus, tačiau, deja, ruduo ir žiema yra būtent tas metas, kada keliuose žūsta daugiausiai pėsčiųjų eismo dalyvių“, – apie liūdnas šio metų laiko realijas atliepia Kauno apskrities policijos pareigūnai, primenantys, jog būtina dėvėti atšvaitus, užsidedant juos ant kairės ir dešinės rankos taip, kad atšvaitas būtų gerai apšviečiamas automobilio žibintų šviesos.

Socialinės akcijos, vaizdo klipo „Kad šventes sutiktų kiekvienas!“, tikslas – ir priminti atšvaito dėvėjimo svarbą, ir paraginti tai daryti kiekvieną eismo dalyvį tam, kad ne tik saugiai pasiektų savo kiekvienos kelionės tikslą, bet ir artėjančias šventes pasitiktų kiekvienas, t. y. keliuose nežūtų nė vienas pėsčiasis eismo dalyvis.

„Kiekvienas gyventojas turi pasirūpinti ne tik savo, bet ir šeimos narių saugumu. Džiaugiamės, kuomet gatvėse matome sąmoningus gyventojus, dėvinčius atšvaitus ir pasirūpinančius, kad jų artimieji juos dėvėtų taip pat. Viliamės, kad tokios akcijos atkreipia dėmesį ir primena apie jų svarbą“, – pasakoja akciją organizuojantys Kauno apskrities policijos pareigūnai.

Junkis į šią socialinę akciją ir TU! Filmuok, fotografuok ir kalbėk apie atšvaito dėvėjimo svarbą bei, žinoma, nepamiršk socialiniame tinkle pažymėti grotažymių #ŠviesiosKalėdos, #LietuvosPolicija.

Visi kartu rūpinkimės vienas kitu ir saugiai laukime gražiausių metų švenčių!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių