Quantcast

K. Valijevos trenerė E. Tutberidzė: tie, kurie šypsojosi, vėliau ignoravo ir puolė kaip šakalai

  • Teksto dydis:

Penkiolikmetė sportininkė Kamila Valijeva Pekino olimpinėse žaidynėse liko be olimpinio medalio, ji laisvojoje programoje užėmė ketvirtąją vietą. Tąkart čiuožėja ėmė raudoti, o iš trenerės Eteri Tutberidzės paguodos žodžių taip pat nesulaukė. Po šio įvykio dėl išsakytų žodžių kritikos strėlės skrido ir į trenerės pusę, tačiau šįkart ji nusprendė netylėti ir pakomentuoti situaciją.

„Kodėl tu paleidai programą, kodėl lioveisi kovoti. Paaiškink, kodėl po akselio nuleidai rankas“, – jaunai merginai priekaištavo trenerė E. Tutberidzė. Sportininkės trenerės žodžius, kuriuos ji pasakė telekanalo „Rossija 1“ eteryje  cituoja portalas lenta.ru.

SSRS nusipelniusi trenerė Tatjana Tarasova „Telegram“ kanalui „Matchtv“ pareiškė, kad tarptautinės organizacijos, nusistačiusios prieš Rusijos čiuožėją, paveikė jos vidinę būseną.

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Th. Bachas kritikavo merginos trenerę ir „palydą“ už jų „didžiulį šaltumą“ paauglės atžvilgiu po jos pasirodymo. „Turiu pasakyti, kad buvau labai, labai sutrikęs, kai žiūrėjau konkursą per televizorių“, – tąkart spaudos konferencijoje sakė Th. Bachas.

„Iš savo sportininko laikų šiek tiek žinau apie spaudimą, bet šis spaudimas viršija mano vaizduotę, ypač 15 metų mergaitei (...) Kiekviename kūno kalbos judesyje galėjai pajusti didžiulę psichinę įtampą ir tai, kad galbūt ji būtų norėjusi tiesiog palikti ledą ir pabandyti palikti šią istoriją už savęs“, – teigė jis.

Pasibaigus olimpiadai trenerė E. Tutberidzė paskelbė įrašą socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje.

Kamila Valijeva – olimpinė čempionė komandinėse varžybose, mūsų žvaigždė. Labai trapi ir tuo pačiu labai stipri sportininkė.

„Baigėsi dar vienas labai sunkus olimpinis ciklas mūsų mokyklos gyvenime. Galime šiek tiek paanalizuoti ir apibendrinti. Jevgenija Tarasova ir Vladimiras Morozovas yra olimpinio sidabro medalininkai. Tai mūsų herojai, kurie nepasidavė, kreipėsi pagalbos į mus ir džiaugiamės, kad sugebėjome organizuoti treniruočių procesą, susiburiant į bendraminčių komandą (...) Aleksandra Trusova yra olimpinio sidabro medalio laimėtoja. Ji dar kartą sulaužė stereotipus apie moterų dailųjį čiuožimą, laisvoje programoje atlikdama penkis keturkampius šuolius, taip visiems įrodydama, kad neįmanoma yra įmanoma. Aleksandra, kaip ir Gagarinas, nukelia mus į kosmosą. Ir čia ji yra pirmoji, o gal ir vienintelė. Anna Shcherbakova – olimpinė čempionė. Šis statusas yra visam gyvenimui. Anna pasirinko sunkų sporto kelią, kuriame buvo daug išbandymų, tačiau šios merginos sugebėjimas duoti daugiau, nei ji turi, leidžia Annai būti viena tituluočiausių šių laikų sportininkių“, – vardijo E. Tutberidzė.

„Instagram“ nuotr.

„Maurice'as Kvitelashvilis yra sportininkas, kuris kartu su mumis yra 14 metų. Maurice'as oriai čiuožė komandoje ir pateko į geriausių pasaulio sportininkų dešimtuką. Savo rezultatais jis užsitarnavo teisę būti savo atstovaujamos šalies vėliavnešiu. Diana Davis ir Glebas Smolkinas. Šie sportininkai, kaip ir asketai, atsisakė palaimos vardan tikslo – kuo daugiau derinti ir sportą, ir meną, kaip demonstruoja lyderiaujančios poros. Kelias dar labai ilgas, bet besąlygiškai juos palaikysiu. Ir kokia laimė, kad per sumaištį Diša mane palaikė!“ – socialiniame tinkle rašė moteris.

„Kamila Valijeva – olimpinė čempionė komandinėse varžybose, mūsų žvaigždė. Labai trapi ir tuo pačiu labai stipri sportininkė. Išbandymą, kurį patyrė Kamila, visa mūsų komanda turi išgyventi kartu. Iš tokių situacijų galima daug ką suprasti – tie, kurie vakar šypsojosi, šiandien išėjo iš tribūnų, įžūliai ignoravo ir kaip šakalai puolė siūlydami skirtingus inkvizicijos būdus. Gerai, kad likimas iš mūsų atima šiuos žmones, tarsi atskleisdamas tiesą“, – teigė trenerė.

Išbandymą, kurį patyrė Kamila, visa mūsų komanda turi išgyventi kartu.

Primename, kad K. Valijevos likimas buvo pakibęs ant plauko, nes prieš Pekino olimpines žaidynes jos mėginyje buvo rasta medžiagų apykaitą paveikiančio preparato trimetazidino, skiriamo gydant krūtinės anginą ar svaigulį. Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) jį yra uždraudusi, nes šis vaistas didina kraujotakos veiksmingumą ir gali padidinti ištvermę.

Vasario 7 dieną Pekino olimpinių žaidynių komandiniame dailiojo čiuožimo turnyre, kuriame sužibėjo K. Valijeva, rusų komanda užėmė pirmąją vietą. Tačiau vasario 8-ąją WADA akredituota laboratorija Stokholme pranešė, kad gruodžio 25 dieną paimtame K. Valijevos mėginyje buvo rasta trimetazidino.

Priimdamas sprendimą dėl K. Valijevos CAS pabrėžė „išskirtines aplinkybes“, įskaitant sportininkės „saugomo asmens“ statusą, kitaip tariant, faktą, kad ji yra nepilnametė. Be to, CAS pažymėjo, kad būta „rimtų problemų dėl pavėluoto pranešimo apie dopingo testo, kuris buvo atliktas gruodį, rezultatus, dėl ko sportininkei buvo sunku apginti savo teises, o toks pavėluotas pranešimas nebuvo jos kaltė“.

TOK aukšto rango narys Denisas Oswaldas (Denisas Osvaldas) reporteriams Pekine sakė, jog K. Valijeva per posėdį dėl jos dopingo informavo, kad teigiamą dopingo testo rezultatą nulėmė „užteršimas“ jos senelio vaistais. Rusijos žiniasklaida skelbė, kad K. Valijeva atsigėrė iš stiklinės, kuria buvo pasinaudojęs jos senelis, geriantis vaistus nuo širdies.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
nereikejo maitinti vaiko dopingu, ta parazyte trenere turetu but teisema

WC

WC portretas
Tai jie tik su vaikais ir sugeba kariauti...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių