Quantcast

K. Teterevkova: medalis – nuopelnas už visą sunkų darbą

  • Teksto dydis:

Akimirka, kurios su nekantrumu laukia kiekvienas sportininkas, – lenktynių startas. Simboliška, kad Baltijos šalių dviračių renginio „IKI Velomaratono“ sportininkų važiavimui startą davė Europos plaukimo čempionato bronzos medalio savininkė Kotryna Teterevkova. Ji organizatoriams papasakojo apie pergalės skonį bei kas motyvuoja judėti pirmyn.

K. Teterevkova prisipažįsta, kad dviratį tenka minti tik sporto salėje, tačiau džiaugiasi, kad daugiau nei 10 tūkst. dalyvių pasirinko dieną praleisti mindami Vilniaus centrinėmis gatvėmis: „Labai džiugu, kad yra tiek daug sportuojančių žmonių. Jaunimas sėdi ne prie televizoriaus namuose, o pasirenka dalyvauti tokiame renginyje. Labai puiki renginio organizacija, visi puikios nuotaikos. Džiaugiuosi galėjusi duoti startą.“

Svajonė buvo medalis

Į velomaratoną K. Teterevkova atvyko vos prieš kelias dienas iškovojusi Europos 200 metrų krūtine plaukimo bronzos medalį. Sportininkė neslepia, kad šios akimirkos laukė itin ilgai.

„Daug metų su treneriu dirbome ir ruošiamės tam. Ta diena, kai iškovojau medalį – išsipildė visos svajonės. Net nebuvo svarbu, kokia bus jo spalva, svarbiausia, kad medalis. Tai – nuopelnas už visą sunkų darbą. Dabar yra dar didesnė  motyvacija dirbti ir skinti gal jau kitos spalvos apdovanojimus“, – pasakoja Lietuvos čempionė.

Šiais metais plaukikė startavo ir pasaulio čempionate Budapešte, Vengrijoje. Skirtingai nei Romoje, lietuvę 200 m. nuotolyje nuo medalio skyrė tik 0,7 sek. Vilnietės gruodį laukia dar vienas startas, tiesa, ne olimpinėje distancijoje – pasaulio plaukimo čempionate Australijoje, 25 m. baseine. O pavasarį – išbandymas įvykdyti 2024 m. Paryžiaus olimpinių žaidynių normatyvą.

Rūta buvo viena iš įkvėpėjų, kai pamatai, kad būdamas toks jaunas, gali iškovoti aukso medalį.

„Jį norėčiau pasiekti tik prasidėjus kvalifikacijai ir toliau ramiai ruoštis po dviejų metų vyksiančioms žaidynėms. Skirtingai nei 2021 m. Tokijuje, nebuvau įvykdžius ir labai vaikiausi rezultato, o ne pačio jausmo varžybose. Tai buvo sunkiausias laikotarpis – bandžiau įvykdyti normatyvą ir vis kas nors nesisekdavo. Šį sezoną turėjau labai daug startų ir dėl to džiaugiuosi, nes norėjau jaustis užtikrinta prieš pasaulio ir Europos čempionatus“, – sako plaukikė.

Įkvėpė R. Meilutytė

Vis dažniau K. Teterevkova iššūkį 100 m. krūtine plaukime meta 2012 m. Londono olimpinių žaidynių čempionei Rūtai Meilutytei. Būtent šioje rungtyje vilnietė Romoje liko ketvirta, o visai neseniai į plaukimą sugrįžusi R. Meilutytė iškovojo bronzos medalį, nusileisdama tik Italijos sportininkėms.

„Rūta buvo viena iš įkvėpėjų, kai pamatai, kad būdamas toks jaunas, gali iškovoti aukso medalį. Tada pagalvoji – juk ir tu tai taip gali. Tuomet atsiranda dar didesnis stimulas siekti savų tikslų, nes ji tai sugebėjo padaryti“, – sako dabartinė Europos čempionato bronzos medalininkė ir priduria: „Žinau, kad Rūta tikrai įkvėpė ne vieną sportininką. Piko metas ateina savaime ir galbūt ne nuo vieno žmogaus tai priklauso, bet įkvėpimo tikrai reikia norint siekti aukštumų.“

Velomaratone mėgėjai startavo trimis etapais – važiavo po vieną ratą (10 km). „Sport“ važiavimą sudarė 100 km (10 ratų po 10 kilometrų), o „Semi-Sport“ įveikė 50 km (5 ratus po 10 km). „Terrasport“ riedutininkai, paspirtukininkai ir riedlentininkai, taip pat elektrinių paspirtukų vairuotojai ir vaikai riedėjo 2,2 km trasoje.

Renginys yra Vilniaus 700-ojo jubiliejaus programos dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sėkmės,mergaite,

Sėkmės,mergaite, portretas
ir daug kantrybės ir ištvermės, laukia dideli iššūkiai!Vardan savęs ir Lietuvos!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių