Quantcast

A. Juknevičius po trečiojo Dakaro etapo: daug rizikavome

  • Teksto dydis:

Raudonas smėlis ir neaprėpiami kanjonai. Tokiais įspūdingais vaizdais šiandien galėjo mėgautis Saudo Arabijoje Dakaro ralį stebintys žiūrovai. Deja, tačiau lenktynių dalyviai laiko žvalgytis pro langą neturėjo ir stojo į dar vieną žūtbūtinę kovą. Daug ištvermės trečias greičio ruožas pareikalavo ir iš lietuvių. Antrą dieną iš eilės sudėtingoje pozicijoje startavusio patyrusio Antanas Juknevičius kelias iki finišo buvo permainingas. Dieną jie užbaigė 36-toje vietoje.

Vakar trasą sėkmingai įveikęs „Kreda“ ekipažas pagerino šios dienos starto poziciją, tačiau šiandien organizatoriai tiesiai prieš lietuvius į trasą išleido eilę sunkvežimių, kurie apsunkino galimybę kuo greičiau prisivyti lyderių dvidešimtuką ir labai pristabdė komandos tempą. 29-toje pozicijoje startavusi Dakaro legenda ketvirtajame kelio punkte buvo užfiksuota 41-oje vietoje, tačiau dienos pabaigoje tempą padidino.

„Šiandien daug rizikavom, o kai tu rizikuoji atsiranda didesnė klaidos tikimybė. Lenkdami ant akmenų pramušėme visus tris ratus ir dar vieną teko pasiskolinti. Taip ir sukomės ratu, aplenkiame lėtesnes mašinas, minusas vienas ratas ir jie vėl mus prisiveja. Navigacinių klaidų nebuvo, tad visas prarastas laikas tik ratų keitimui“, – po nelengvo finišo kalbėjo „Kredos“ komandos lyderis.

Trečiąją dieną maratone dominavo patyrę ralio vilkai Carlosas Sainzas bei praėjusių metu čempionas, Nasseras Al Attiyah, kurie dėl greičio ruožo nugalėtojo vardo kovėsi iki pat finišo. Šį kartą geriau sekėsi ispanui, kuris „Toyota“ pilotą įveikė sekundžių skirtumu. Trečioje vietoje liko lenkas J. Przygonskis. Net du pirmojo dešimtuko pilotai patyrė rimtas avarijas ir iš lenktynių pasitraukė. Pradžioje nepasisekė rusui Vladimirui Vasiljevui, kurio „Mini“ trasoje užsiliepsnojo, vėliau su problemomis susidūrė šeichas Khalidas al Qassimi po

Ketvirtąją dieną lenktynininkų laukia 453 kilometrai. Dalyviai ir vėl startuos iš Neom miesto ir lygumomis bei žvyruotomis atkarpomis bandys pasiekti Al Ula. Vėliau jų dar laukia daugiau nei 220 kilometrų pervažiavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių