Quantcast

A. Juknevičius po rekordinio finišo: atlikome didžiulį darbą

  • Teksto dydis:

Paskutinė Dakaro diena itin džiugi Lietuvai – vienintelė varžybose išlikusi Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio atstovaujama lietuviška „CRAFT Bearings“ komanda absoliučioje ralio įskaitoje po paskutinio etapo užsitikrino 21-ą vietą ir pasiekė naują rekordą – tokios aukštos pozicijos nebuvo pasiekęs nei vienas sportininkas ar ekipažas iš Baltijos šalių.

Vienu sunkiausių Dakaro ralių išbandymų nuo tada, kai varžybos persikėlė į Pietų Ameriką, organizatorių vadintos 2017 m. varžybos sportininkams pateikė tikrą iššūkį. Lenktynininkai kovojo su aukštikalnėmis, klampiomis kopomis, purvu, akmenimis ir net gamtos stichijomis. Visus sunkumus šių metų Dakare įveikė vienintelis lietuviškas ekipažas – lenktynininkas Antanas Juknevičius ir šturmanas Darius Vaičiulis.

Pozityvumo niekuomet nestokojantis tandemas susidūrė su įvairiomis problemomis, tačiau paskutiniuose varžybų etapuose parodė čempionišką ramybę, stabilumą ir atvežė Lietuvai rekordinį rezultatą. Įdomu ir tai, kad 10 val. 11 min., kurias nuo nugalėtojo Stephano Peterhanselio atsiliko A. Juknevičius, taip pat yra rekordiškai mažas skirtumas Pabaltijo sportininkų Dakare istorijoje.

„Svarbu nuolat kilti aukštyn“

„Vieną iš savo tikslų įgyvendinome – visuomet sakiau, kad svarbu tai, jog rezultatas, kurį demonstruoja Baltijos šalių sportininkai, nuolat kiltų aukštyn. Džiaugiamės, kad tokiame rimtame Dakare mums pavyko suteikti nepamirštamų emocijų ir savo šaliai padovanoti naują rekordą“, – kirtęs finišo liniją teigė Antanas Juknevičius. „Savaime suprantama, kad visuomet norisi daugiau – dvidešimtukas buvo visai šalia. Tačiau pasižiūrėjus į priekyje ir už mūsų esančią techniką, biudžetus, manau, kad padarėme didžiulį darbą.“

Apie 22 val. 30 min. Argentinoje, Buenos Airėse, prasidės iškilminga finišo podiumo ceremonija, kurioje bus galima pamatyti ir Lietuvos vėliavą. Greičiausi Dakaro lietuviai Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis ant podiumo turėtų kilti naktį, apie 2 val. 10 min. Lietuvos laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ddr

ddr portretas
As nuo pat pradziu zinojau, kad jis bus geriausias is lietuviu.

Dėmesio, dėmesio!

Dėmesio, dėmesio! portretas
Informuojame, kad sekmadienį(15d.)12val., prie Trilapio g.6, organizuojamas piketas prieš liberalų politikų planus panaikinti paskutinę viešąją miesto pirtį, nuo pat gyvavimo pradžios pamėgtą gyventojų.Visose civilizuotose ES šalyse viešosios pirtys tebėra..JEIGU KLAIPĖDOJE DIRBTŲ STT, LĖŠŲ UŽTEKTŲ NE TIK PIRTIES IŠLAIKYMUI!Kviečiame ateiti, dalyvauti protesto akcijoje ir palaikyti protestuojančiųjų nuomonę.

arunas klp

arunas klp portretas
šaunuoliai Antanas ir Darius-tikri VYRAI !!! PAGARBA tokiems iš didžiosios radės.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių