Quantcast

Joniškyje atgimė tinklinis: čia startavo LTF Didžiosios taurės turnyras

  • Teksto dydis:

Savaitgalį į Joniškį sugrįžo didysis tinklinis. Būtent čia startavo Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Didžiosios taurės turnyras.

„Joniškio baldų-Vidrenos“ komanda vienintelė iš I lygos klubų ryžosi mesti iššūkį aukščiausios lygos ekipoms ir pirmosiose rungtynėse pademonstravo, kad nėra visiški autsaideriai.

Nors šeimininkų ekipa atrankinio etapo starte 0-3 (21:25, 17:25, 26:28) nusileido Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ ekipai, Joniškis parodė, kad tinklinis šiame mieste yra gyvas ir turi daug galimybių augti. Ir tai turėtų būti geras pavyzdys kitiems šalies miestams ir komandoms.

Antrajame taurės turnyro susitikime „Joniškio baldų-Vidrenos“ ekipa 0-3 (18:25, 17:25, 11:25) pralaimėjo vienam aukščiausios lygos lyderių Kauno „Rio-Starto“ klubui.

„Debiutas įvyko taip, kaip ir tikėtasi. Galbūt norėjome bent iš vienos komandos atimti setą, bet situaciją turime tokią, į kokią patys nuėjome. Su Šiaulių ekipa žaidėme pilna sudėtimi, turėjome pakankamai lygiaverčių keitimų, todėl pačios rungtynės buvo gražesnės. Sekmadienį trūko keleto žaidėjų, pagrindinis centro puolėjas gavo traumą, todėl rotacija susiaurėjo. Tai skaudžiai kirto komandos žaidėjams ir nuo tos akimirkos žaidimas „nebesiklijavo“, – sakė Joniškio ekipos treneris Dainius Kučinskas.

Atrankinis LTF Didžiosios taurės etapas tęsis kitą savaitgalį. Tuomet namuose Šiaulių ir Joniškio ekipas priims Kauno „Rio-Starto“ klubas.

D. Kučinskas apgailestavo, kad taurėje nedalyvauja daugiau žemesnių lygų komandų, kurios nepasinaudoja proga įgauti vertingos patirties.

„Optimizmo turime ir toliau. Tikimės, jog išvykoje varžovams garbingai pasipriešinsime. Mes džiaugiamės galėdami rungtyniauti su stipriausiomis Lietuvos komandomis, o tai taip pat yra gera patirtis prieš I lygos kovas. Gaila, kad daugiau komandų išmėginti jėgas Didžiojoje taurėje nepanoro“, – pridūrė D. Kučinskas.

Į pusfinalį iškart pateko praėjusių metų taurės nugalėtojai Klaipėdos „Amber-Arlangos“ tinklininkai ir finalinių varžybų organizatorė Marijampolės „Sūduvos“ ekipa.

Ir toliau įsibėgėja kovos „Top sport“ Lietuvos moterų tinklinio čempionate. Dvi pergales iš eilės iškovojo ir čempionato lyderėmis tapo Kauno „Kauno-VDU“ tinklininkės.

Čempionių titulą ginančios kaunietės šeštadienį namuose 3-0 (25:16, 25:15, 25:19) nugalėjo Vilniaus universiteto (VU) komandą. Nugalėtojoms 11 taškų pelnė Eglė Makauskaitė, 10 – Karyna Zabolocka. VU gretose 12 taškų surinko Ingrida Takinaitė.

Sekmadienį Kauno klubas savo žiūrovų akivaizdoje 3-0 (25:10, 25:19, 25:7) nugalėjo Gargždų SC atstoves. Šįkart šeimininkių gretose rezultatyvumu suspindėjo Ida Marija Savukynaitė (17 tšk.). Po 10 taškų – Krystynos Zabolockos ir Kotrynos Motiejūnaitės sąskaitose. Viešnioms po 4 taškus pelnė Viktorija Bancevičiūtė bei Gabrielė Tumaitė.

„Šį savaitgalį iškovoti 6 taškai mums yra svarbūs tiek turnyrinėje lentelėje, tiek įgaunant pasitikėjimo savimi. Žaidėme savo žaidimą ir žinojome, ko siekiame. Tai buvo puiki treniruotė prieš artėjantį savaitgalį Baltijos lygoje“, – mintimis dalinosi I. M. Savukynaitė.

Antroje vietoje esanti Alytaus „Prekyba-Parama“ šeštadienį namuose 3-0 (25:8, 25:13, 25:18) nepaliko didesnių vilčių Kauno LSU tinklininkėms. Šeimininkėms 20 taškų pelnė Jekaterina Kovalskaja, 13 – Agnė Daunytė. Pralaimėjusių gretose išsiskyrė Viktorija Ruškytė (10 tšk.).

Sekmadienį Alytaus ekipa 3-1 (25:17, 27:29, 25:16, 25:18) įveikė kovingai besipriešinusią Vilniaus „SM Tauro-VTC“ komandą. Nugalėtojoms 20 taškų pelnė A. Daunytė, po 16 – Natalija Bakun ir J. Kovalskaja, 10 – Viktorija Atapovič. Sostinės ekipoje 14 taškų surinko Gabija Janušauskaitė, 10 – Ignė Kalinauskaitė.

Pergale galėjo džiaugtis ir vilnietės, kurios savo aikštėje 3-0 (25:19, 25:16, 25:23) pranoko LSU klubą. 11 taškų prie pergalės prisidėjo Elzė Urbonavičiūtė, 9 – I. Kalinauskaitė ir G. Janušauskaitė. Kaunietėms 11 taškų surinko V. Ruškytė.

Trečioje pozicijoje esanti Jonavos „Aušrinė-KKSC“ praėjusią savaitę namuose 3-0 (26:24, 25:21, 25:17) pranoko VU tinklininkes. Šeimininkes į priekį vedė Gerda Grudzinskaitė (21 tšk.) bei Gabija Kasperavičiūtė (11 tšk.). VU komandoje 10 taškų surinko Jovita Bukantytė.

Turnyro lentelėje „Kaunas-VDU“ turi 14 taškų, „Prekyba-Parama“ – 13, „Aušrinė-KKSC“ – 12. Toliau rikiuojasi dvi Vilniaus ekipos – VU (5 tšk.) ir „SM Tauras-VTC“ (3 tšk.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių