Quantcast

Jaunosios paplūdimio tinklininkės metė iššūkį favoritėms

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį kvalifikacinėmis varžybomis Vilniuje prasidėjo pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas Europos moterų paplūdimio tinklinio čempionato "Satellite" serijos varžybų etapas.

Kvalifikacijoje savo jėgas išbandė vienintelė Lietuvos pora Ieva Vasiliauskaitė ir Miglė Mazurkevičiūtė, kurios, nors ir nepasiekė pergalės, maloniai nustebino žiūrovus ir trenerius.

Jaunosios Lietuvos tinklininkės tik po trijų setų kovos 1:2 (21:18, 4:21, 8:15) pralaimėjo kvalifikacijos favoritėms ir neseniai Rytų Europos moterų paplūdimio tinklinio čempionato (EEVZA) etapą Maskvoje (Rusija) laimėjusioms ukrainietėms Valentinai Davidovai ir Jevgenijai Ščipkovai.

"Norėjome sužaisti taip, kad būtų smagu. Mes tinklinį žaidžiame dėl to, kad mums tą daryti patinka, todėl esame laimingos. Mes drąsiai pradėjome rungtynes, o varžovės galbūt nesitikėjo tokio spaudimo iš mūsų. Vėliau ukrainietės susitvarkė su savo žaidimu, o mes pradėjome daryti per daug klaidų", - kalbėjo M. Mazurkevičiūtė.

"Norėjosi įgauti patirties, nes mes dar esame jaunos ir tokių varžybų neturime daug. Turime kur tobulėti", - prisipažino I. Vasiliauskaitė.

Iš viso ketvirtadienį sostinės centre esančioje "Credit24" arenoje buvo sužaisti aštuoni kvalifikacijos mačai. Po jų buvo ištraukti penktadienį prasidedančio pagrindinio turnyro burtai.

Stipriausia Lietuvos pora Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė (5 reitingas) pirmajame rate susitiks norvegėmis Anne Guro Tveit Hjortland ir Victoria Faye Kjolberg (12).

Viltė Makauskaitė ir Ieva Kazuraitytė (16) pirmajame rate susitiks su turnyro favoritėmis norvegėmis Janne Kongshavn ir Vilde Solvoll, o Urtė Andriukaitytė ir Irina Zobnina (15) išmėgins jėgas su suomėmis Essi Hasi ir Anniina Parkkinen (2).

Pagrindinis turnyras "Credit24" arenoje prie Balto tilto penktadienį prasidės 10 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių