Quantcast

Jaunieji irkluotojai išvyko į Europos čempionatą, tarp jų – ir pasaulio čempionas

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunių irklavimo rinktinė išvyko į Miunchene (Vokietija) spalio 9-10 dienomis vyksiančias Europos pirmenybes.

„Čempionatas turėjo vykti gegužės pabaigoje, tačiau dėl pandemijos buvo nukeltas į spalio pradžią, – informavo rinktinės treneris Karolis Sunklodas. – Mums nuo to tik geriau, nes gegužės mėnesį mūsų irkluotojai tebūtų irklavę vos du mėnesius po žiemos pertraukos, o pietinių šalių atstovai gali sau leisti būti ant vandens ištisus metus. Tad pasirengimo atžvilgiu šio čempionato nukėlimas mums tik į naudą“.

Į Miuncheną išvyko keturios Lietuvos įgulos: vienvietę irkluos pasaulio jaunių čempionas Povilas Juškevičius (treneris Valdas Vilkelis), merginų porinę dvivietę – Saulė Kryževičiūtė ir Ūla Jonušaitė (treneris Sigitas Klerakauskas), vaikinų porinę dvivietę Džeraldas Daunoras ir Benas Valasevičius (treneris Vidmantas Striška), pavienę keturvietę – Ignas Urbonas, Deimantas Romeris, Paulius Brusokas ir Jonas Šaparavičius (treneris Tomas Plauška), praneša Lietuvos irklavimo federacija.

Pasak K.Sunklodo, į rinktinę automatiškai turėjo patekti pasaulio jaunių čempionate 1-6 vietas užėmę sportininkai. Šįkart šiuo „bilietu“ pasinaudoti galėjo tik P.Juškevičius.

„Kitos komandos per papildomą atranką Trakuose stengėsi pademonstruoti kuo geresnį modulinį laiką, – paaiškino K.Sunklodas. – Taip atsirado nauja vaikinų porinė dvivietė ir pavienė keturvietė, kurią sudaro ir pasaulio čempionate pavienę dvivietę irklavę P.Brusokas ir J.Šaparavičius. Merginų porinė dvivietė išliko ta pati – įgula puikiai pasirodė neseniai vykusioje „Baltic Cup 2021“ regatoje“.

Tąkart merginos iškovojo du aukso medalių komplektus. „Prieš tris savaites Saulė su Ūla buvo apkeistos vietomis valtyje, – informavo K.Sunklodas. – Norėjome pažiūrėti, ar bus geriau. Ir, taip, eksperimentas pasitvirtino: Saulė turi puikų taikymo pojūtį, o Ūla labai gerai veda įgulą, duoda tinkamą ritmą“.

Prabilęs apie pasaulio čempiono P.Juškevičiaus pasirengimą, treneris teigė, kad viskas vyko sklandžiai, pagal planą.

„Turėjome keturių savaičių pasirengimo stovyklą iki pat išvykimo į Miuncheną, – sakė K.Sunklodas. – Šį kartą į pirmenybes vežamės savo valtis – pasaulio čempionate Bulgarijoje teko jas nuomotis. Todėl tikimės, kad Povilui bus dar smagiau irkluoti savo valtyje ir kovoti dėl medalio“.

Trenerio teigimu, Europos čempionate laukia stipri konkurencija, kadangi varžybos vyks geografiškai patogioje vietoje, kur atvykti patogu daugelio valstybių atletams.

„Bet be konkurencijos nebūtų įdomu, – nusišypsojo treneris. – Tačiau problemų neturėtų kilti, nes sportininkai dabar treniravosi tikrai sunkiomis sąlygomis, kurio grūdina. Per šiuos metus jaunieji irkluotojai įgijo nemažai patirties, turėjo daug startų, tikimės, jog treneriai ir sportininkai susitvarkys su Senojo žemyno iššūkiais“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių