Quantcast

LTOK: japonų pranešimas apie nustatytą COVID-19 atvejį Lietuvos plaukimo rinktinėje – neteisingas

  • Teksto dydis:

Į Japoniją ruoštis Tokijo olimpinėms žaidynėms išvyko Lietuvos plaukikų komanda. Žiniasklaidoje buvo paviešinta informacija, kad vienas iš sportininkų užsikrėtė koronavirusu. Pasirodo, informacija neatitinka tikrovės.

Teigiamo COVID-19 testo rezultato sulaukė „į ketvirtą dešimtį įkopęs plaukikas“, praneša Japonijos žiniasklaidos kanalas „The Mainichi“ ir „Kyodo News“.

Rašoma, kad plaukiko testas buvo neigiamas oro uoste, tačiau kitas testas, atvykus į Hiracuką, jau buvo teigiamas. Plaukikas prieš šį testą jau spėjo pasitreniruoti baseine.

 Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie COVID-19 atvejį Hiracukoje įsikūrusioje plaukikų rinktinėje.

„Japonijos žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija apie Lietuvos plaukimo rinktinėje nustatytą COVID-19 atvejį nėra teisinga.

Kiekvieną rytą visiems Lietuvos delegacijos nariams atliekami antigeno testai. Šiandien vieno iš sportininkų testas parodė abejotiną rezultatą, todėl atletas buvo išvežtas į ligoninę PGR testui. Šis buvo neigiamas.

Šeštadienio rytą Japonijos laiku sportininkui bus atliktas dar vienas PGR testas, kurio rezultatus pranešime“, – sakoma Lietuvos tautinio olimpinio komiteto pateiktame komentare.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nele

Nele  portretas
Bet visi olimpiečiai paskiepyti.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
ne užsikretė , o buvo užkrėtė
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių