Quantcast

J. Bernotas po finišo burlenčių pasaulio čempionate: tai – geriausias Lietuvos rezultatas

  • Teksto dydis:

​​​​​​​Penkias dienas Ispanijoje, Kadize su stipriausiais olimpinės „RS:X“ klasės buriuotojais pasaulio čempionate varžęsis Lietuvos olimpietis Juozas Bernotas iškovojo 21-ąją vietą ir liko šalia geriausiųjų dvidešimtuko.

Pasak buriuotojo, iki šiol aukščiausias jo rezultatas pasaulio čempionate buvo 23 vieta 2014 metais, tad dabartinu rezultatu, likus porai mėnesių iki Tokijo olimpinių žaidynių, jis tikrai džiaugiasi.

„Čempionato pradžia buvo itin puiki, paskui sekėsi kiek sunkiau. Oro sąlygos buvo labai įvairios, besikeičiančios, varžybų pradžioje dalis plaukimų net neįvyko dėl, tiesėjų nuožiūra, per stipraus vėjo. Manau, man tai šiek tiek sutrukdė pasiekti dar geresnį rezultatą“, – po finišo komentavo J.Bernotas.

Varžybose jis surinko 162 taškus – lygiai tiek pat, kiek ir artimiausias konkurentas 20-ojoje pozicijoje bei vos 2 taškais daugiau už 19 poziciją.

Pasak J.Bernoto, šiuo metu, po sudėtingų pandeminių metų, kai didelė dalis varžybų neįvyko, itin svarbu kuo daugiau varžytis įvairiausiose sąlygose – tik tokiu būdu įmanoma palaikyti išties gerus varžybinius, starto, taktikos įgūdžius. Nors iki olimpiados laiko liko tikrai nedaug, sportininko teigimu, net ir per trumpą laiką galima pasiekti labai daug, jei tik įdedi pastangų ir noro.

„Toliau ketiname ruoštis pagal sudėliotą pasirengimo olimpiadai planą. Tiesa, laikui bėgant bus matyti, kaip ir kur jį reikės koreguoti“, – teigia sportininkas, primindamas, kad ir šiuo metu situacija dėl visų planuojamų varžybų dėl pandeminės situacijos nėra galutinė.

Lietuvai „RS:X“ pasaulio čempionate taip pat atstovavo ir jaunesnės kartos buriuotojas Rokas Didrikas, galutinėje įskaitoje pasiekęs 34 vietą.

Pirmąją vietą pasaulio čempionate iškovojo olandas Kiranas Badloe, antrąją – italų buriuotojas Mattia Camboni, trečiąją – graikas Vyronas Kokkalanis. Iš viso regatoje startavo beveik pusšimtis stipriausių olimpinės burlenčių klasės buriuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių