Quantcast

Įtampos kupinos dienos jauniesiems šokėjams baigėsi Europos čempionato finalu

Pirmadienį Moldovos sostinėje Kišiniove įvyko jaunimo amžiaus grupės (16-18 metų) standartinių (klasikinių) šokių Europos čempionatas. Lietuvos šokėjai Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė pateko į čempionato finalą tarp šešių geriausių Europos porų ir galutinėje įskaitoje užėmė penktąją vietą.

K. Burneikis ir I. Šekaitė, Lietuvos jaunimo standartinių šokių čempionai, į Moldovą vyko varžytis su dar 52 duetais iš 26 Europos valstybių. Kauno sportinių šokių klube „Tvistas“ šokantys Karolis ir Izabelė tikėjosi patekti į Europos čempionato finalą, nes visą sezoną demonstravo aukštus rezultatus svarbiausiose varžybose, tačiau prieš startą Moldovoje buvo nemažai įtampos, nes vieni pagrindinių šio sezono jų varžovų yra būtent ant namų parketo šokę Moldovos šokėjai. Nors šį kartą teko pripažinti šeimininkų pranašumą, tačiau Lietuvos sportininkai atkakliai varžėsi ir lėtą fokstrotą laimėjo, o lėtas valsas buvo įvertintas lygiosiomis.

K. Burneikis ir I. Šekaitė pasaulio jaunimo standartinių šokių reitinge šiuo metu užima 8-tąją poziciją tarp 1,1 tūkst. porų.

Vyresnieji šokėjai – suaugusieji ir senjorai – spalio 12-13 dienomis vyko į varžybas Lenkijos mieste Elbinge, kur šoko pasaulio reitingo varžybose. Standartinių šokių programos suaugusiųjų grupėje nugalėjo daugkartiniai Lietuvos čempionai, Europos čempionai ir netrukus Vilniuje dėl pasaulio čempionų vardo susikausiantys Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė-Sodeikienė, o į tų pačių varžybų finalą pateko ir 6-tąją vietą jame užėmė pastaruoju metu sparčiai progresuojantis Georgijaus Kalašnikovo ir Domilės Šemeškevičiūtės duetas (abi poros atstovauja Kauno „Kaspino“ klubui).

Elbinge gerai pasirodė ir senjorų amžiaus grupės poros. Senjorai I standartinių šokių grupės aukso medalius laimėjo Tomas Rimkus ir Nerija Surblytė Rimkienė (Kauno „Kaspinas“), o senjorai II Lotynų Amerikos šokių programos sidabro medaliais pasipuošė Mindaugas Baškys ir Mika Šimkūnaitė (Vilniaus „Ratuto“).

Sportinių šokių varžybų sezonas prasideda ir Lietuvoje. Praėjusį savaitgalį Kaune jau 25-ąjį kartą buvo surengtos pasaulio reitingo varžybos „Rudens taurė 2019“, kurios pritraukė daugiau kaip 600 porų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių