Quantcast

„Iššūkis Molėtuose“: naujienos žiūrovams ir sportininkų staigmenos

  • Teksto dydis:

Variklių gausmas, susikaupę veidai, paskutinės sekundės – užimantis kvapą laukimas, kada pasileis į Molėtų gatves "Winter Rally" ekipažai, pirmą sykį per šio ralio istoriją važiuosiantys miesto gatvėmis.

Perspėja dėl nepatogumų

"Iššūkis Molėtuose" – taip pavadintas renginys, žiūrovus ir dalyvius sukviesiantis sausio 25 d. 18.30 val. prie starto linijos šalia savivaldybės aikštės.

Žiūrovai turės galimybę ne tik pamatyti, kaip startuoja ir finišuoja ralio dalyviai, bet ir susipažinti su lenktynininkais, jų istorijomis, pasiklausyti grupės "Drovuoliai" dainų, užkąsti ir pasišildyti karšta kava ar arbata. Renginio metu bus dalijama informacija apie "Winter Rally" varžybas, Molėtų krašto lankytinas vietas. Smagu paminėti, kad "Iššūkis Molėtuose" nemokamas, nereikia rūpintis bilietais, tik šiltais drabužiais ir gera nuotaika. Atkreiptinas dėmesys, kad renginio "Iššūkis Molėtuose" metu nuo 17 val. iki 21.30 val. bus uždaryta dalis Vilniaus gatvės: nuo Vilniaus ir Inturkės gatvių sankryžos iki Vilniaus ir S.Dariaus ir S.Girėno gatvių sankryžos bei S.Dariaus ir S.Girėno gatvės iki miesto ribos. Gyventojų labai prašoma šiuo metu neplanuoti važiuoti, taip pat patraukti stovinčius automobilius iš numatyto ralio ruožo Vilniaus ir S.Dariaus ir S.Girėno gatvėse.

Naujas šturmanas

Dienraštis jau rašė, kad prie pirmojo Lietuvos automobilių ralio čempionato starto linijos vienas greičiausių Lietuvos lenktynininkų Vytautas Švedas stos su savo senuoju "Mitsubishi" ir nauju šturmanu – Mindaugu Čepuliu.

Tai ne vienintelė naujiena šiame ralyje. Jame bus galima išvysti ir Ramūną Čapkauską. Praėjusiais metais lenktynininkas daugiau dėmesio skyrė žiedinėms lenktynėms. Prieš tai "DHL racing team" ekipažas ralyje turėjo metų pertrauką, tačiau grįžę parodė puikų rezultatą ir finišavo 3-ioje vietoje.

R.Čapkauskas buvo užsiminęs, kad 2019-aisiais grįš į ralį, jeigu išvys konkurencingą aplinką ir leis biudžetas. "Labai pasiilgau ralio", – juokiasi lenktynininkas.

Ne lėksiu, o važiuosiu pasitelkdamas per 34 sezonus sukauptas žinias.

Paklaustas, R.Čapkauskas prisipažino, kad dalyvaus ne tik pirmame čempionato etape "Winter Rally". Planas – važiuoti visame čempionate. Tiesa, su nauju šturmanu Kasčiu Torrau. Kaip juokauja pats R.Čapkauskas, buvęs šturmanas T.Šipkauskas nori pailsėti.

"Kastis yra profesionalus šturmanas, turintis ilgametę patirtį. Jis labai rimtai žiūri į savo darbą, džiaugiuosi, kad važiuosiu su juo", – atviravo R.Čapkauskas.

Sportininkas teigia, kad nesiruošia nieko stebinti – ketina važiuoti greitai, bet užtikrintai. Nors ambicijos laimėti absoliučioje įskaitoje neturi, tačiau savo klasėje planuoja siekti tik aukščiausių rezultatų.

"Naujojo ralio sezono trasose jausiu malonumą. O tai jausti leidžia ilgametė patirtis, todėl ne lėksiu, o važiuosiu pasitelkdamas per 34 sezonus sukauptas žinias. Stengsimės viską daryti maksimaliai gerai!" – geros nuotaikos nestokoja lenktynininkas.

"Lada" iškeitė į BMW

Dovilą Čiutelę turbūt įsivaizduoti galima tik prie raudonosios "Lada" vairo. Tačiau registracija į pirmąjį Lietuvos ralio čempionato etapą privertė suklusti – ilgametis lenktynininkas vairuos BMW bolidą. D.Čiutelės "Lada" jau metus mėgaujasi kitų rankų šiluma. Parduotą automobilį pakeitė kitas "Clasic Cup" atstovas, tačiau šis – dar neparengtas sezonui.

D.Čiutelė pasakoja, kad pirmajame Lietuvos ralio čempionato etape jis varžysis važiuodamas "BMW E36", kuris anksčiau buvo skirtas žiedinėms lenktynėms. "Šis variantas – tarpinis. Tačiau jeigu patiks, liksiu prie BMW vairo", – juokiasi lenktynininkas. Sportininko planuose – visas čempionatas: "Nevažiavau ralyje jau dvejus su pusę metų. Noriu pasitikrinti savo formą – ar dar esu pajėgus varžytis su kitais. Tikiuosi, dar nepasenau", – šypteli D.Čiutelė. Kaip teigia pats lenktynininkas, nors planuose – visas čempionatas, bet galutinis sprendimas bus priimtas po "Winter Rally".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių