Quantcast

Inauguraciniame pasaulio sniego tinklinio ture – pergalingas lietuvių startas

  • Teksto dydis:

Pirmą kartą organizuojame pasaulio sniego tinklinio ture Austrijoje sėkmingai startavo Lietuvos moterų komanda - Svetlana Bekiš-Šturo, Lilija Frelik ir Birutė Aleknavičiūtė.

Vilniaus „Auksmos“ klubo atstovės ketvirtadienį įveikė atrankos barjerą ir pateko į pagrindines varžybas.

Pirmajame atrankos rate mūsiškės 2-0 (15:11, 15:11) nugalėjo rumunes Iasmin Gabrielą Gird, Carincą-Ianą Illie bei Ioaną Hododi. Tiesiausiu keliu lietuvėms žengti į pagrindines varžybas nepavyko, nes antrajame rate jos 1-2 (12:15, 15:11, 12:15) pralaimėjo švedėms Ninai Grawender, Elisai Niederhaus ir Talar Kirkor. Lemiamoje akistatoje dėl patekimo į pagrindines varžybas lietuvaitės po 28 min. trukusios kovos 2-0 (15:11, 20:18) pranoko lenkes Martą Haladyn, Nataszą Wilczynską ir Anną Sliwinską.

Pagrindinės varžybos startuos penktadienį.

„Auksmos“ auklėtiniai jau eilę metų sėkmingai dalyvauja prestižiniuose paplūdimio tinklinio turnyruose, o sniego tinkliniui pretenduojant tapti olimpine sporto šaka, didesnis dėmesys skiriamas ir šiam žiemos sportui.

Šių metų Europos sniego tinklinio ture Maskvoje (Rusija) bronzos medalius iškovojo Rugilė Grudzinskaitė, Gerda Grudzinskaitė ir Daiva Anuškevičiūtė, o kitame Europos turo etape Gruzijoje bronza pasidabino Birutė Aleknavičiūtė, Svetlana Bekiš-Šturo ir Vlada Oganauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių