Quantcast

Ilgiausioje orientavimosi sporto rungtyje triumfavo G. Nausėdos patarėjas

Šeštadienį Semeliškėse, Trakų rajone išdalinti paskutinieji 2019 metų Lietuvos orientavimosi sporto čempionato apdovanojimai. Šįkart beveik du šimtai įvairaus amžiaus orientacininkų varžėsi dėl medalių labai ilgoje trasoje.

Vyrų grupėje ilgiausios ir daugiausiai ištvermės reikalaujančios rungties čempiono titulą apgynė Simonas Krėpšta iš Kauno „Tako“ klubo.

S. Krėpšta yra prezidento Gitano Nausėdos Ekonominės ir socialinės politikos grupės vyriausiasis patarėjas.

kaunietis 20 kilometrų su 43 kontroliniais punktais trasą įveikė per 2 val. 17 min. 15 sek. ir 5 min. 44 sek. aplenkė antruoju finišavusį Giedrių Sabaliauską iš Plungės „Versmės“ klubo. Bronzos apdovanojimą iškovojo Edvardas Ščerbavičius iš Vilniaus „Fortūnos“, nugalėtojui nusileidęs 6 min. 2 sek.

„Trasa buvo gera ir tinkanti šiai rungčiai. Buvo ir ilgų kelio pasirinkimo variantų, teko bėgti ir keliais, ir mišku. Trasoje pasirinkau keletą neteisingų kelio variantų ir padariau vieną klaidą, kuri kainavo kiek daugiau nei minutę. Manau, klaidų skaičius visai neblogas, kaip tokio ilgio varžyboms. Didelę dalį trasos bėgome grupėje. Vienu metu buvau atitrūkęs, bet padariau klaidą ir tada varžovai pavijo. Su Dominyku Dulium bėgom iki paskutinio trasos skaidymo, bet ten mūsų keliai išsiskyrė. Gerai įveikiau distancijos pabaigą ir pavyko nugalėti“, - varžybų įspūdžiai dalinosi Simonas Krėpšta.

Moterų grupėje greičiausia buvo Tatsiana Voverienė, atstovaujanti Vilniaus klubui „Devyni“. T. Voverienė 14 kilometrų su 29 kontroliniais punktais trasoje užtruko 1 val. 56 sek. 11 sek. Sidabro medalį iškovojo Ugnė Gineikaitė, atstovaujanti Kauno „Takui“/sporto mokyklai „Gaja“, kuri nuo nugalėtojos atsiliko 3 min. 9 sek. Trečiąją vietą užėmė Teklė Emilija Gvildytė iš Kauno „Medeinos“/sporto mokyklos „Gaja“, atsilikusi 8 min. 40 sek.

Kitą savaitgalį į Juodkrantę sugūžės per 800 orientacininkų, kur paskutinėse sezono varžybose kovos dėl Lietuvos taurės apdovanojimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel pradejot jam laizyti subine?

Juokas

Juokas portretas
Ar reikalingi komentarai.... Prezidentas ir jo patarėjai.....

Ulbinaite

Ulbinaite portretas
O su vaikuceis bus piaro?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių