Quantcast

Ieties metikas E. Matusevičius pagerino Lietuvos rekordą

  • Teksto dydis:

Palangoje vykstančiame Lietuvos lengvosios atletikos čempionate neįtikėtiną pasirodymą surengė ieties metikas Edis Matusevičius. Jis sėkmingiausiu mėginimu ietį nusviedė net 89 m 17 cm, pasiekė trečią šio sezono rezultatą pasaulyje ir iškovojo olimpinį kelialapį.

Tai daugiau nei 4 m geresnis rezultatas nei jam pačiam priklausęs Lietuvos rekordą (84 m 93 cm). Taip pat E. Matusevičius įvykdė Tokijo olimpinių žaidynių normatyvą.

Jis tapo aštuntuoju lietuviu, užsitikrinusiu vietą olimpinėse žaidynėse.

Buvęs Lietuvos rekordas – 84 m 93 cm – gyvavo nuo mėnesio pradžios. Tiek lietuvis ietį švystelėjo Universiados atrankos varžybose.

„Universiadoje jaučiau, kad galiu mesti daugiau nei 84 metrus. Giliai mintyse visada tikėjau ir tikiu, kad 90 metrų šiemet gali kristi, tik reikia, jog viskas susidėtų idealiai, – džiūgavo E. Matusevičius. – Tikėjausi gero rezultato, galbūt ne tokio gero. Tose pačiose treniruotėse gal neblogai viskas atrodė, technika gerėjo, o šiandien ji buvo dar geresnė nei galėjau tikėtis pagal treniruotes“

Olimpinis ieties metimo normatyvas – 85 metrai. Iki jo E. Matusevičiui Universiadoje pritrūko vos 7 centimetrų, tad toks rezultatas buvo vienas iš svarbiausių metiko tikslų.

„Pirmos olimpinės žaidynės, antrą kartą būsiu Japonijoje (gegužę E.Matusevičius ten laimėjo IAAF „Challenge“ varžybas – lengvoji.lt). Labai laukiu iš tikro, labai noriu nukeliauti. Dar visi metai, daug laiko ir visko gali nutikti. Tikrai stipriai ruošiuosi ir žiūrėsime, kaip bus“, – sakė Lietuvos rekordininkas.

Gali būti, kad mūsiškis nuo šiol bus kviečiamas ir į prestižinės Deimantinės lygos etapus – iš lietuvių ten šiemet dalyvavo tik Andrius Gudžius bei Airinė Palšytė.

„Tikiuosi, kad pasiektas rezultatas atvers kelius. Tačiau norint, kad tikrai atsivertų, reikia nuolat rodyti tokį rezultatą. Jei bent kartą jį pakartočiau šiemet, manau, kad tikrai pakviestų į tą pačią Deimantinę lygą“, – vylėsi E. Matusevičius.

Sidabro medalį Lietuvos čempionate iškovojęs Modestas Masteika nuo nugalėtojo atsiliko daugiau nei 27 m (62 m 3 cm). Bronza atiteko Viliui Paikovui (59 m 29 cm).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių