Quantcast

Į olimpinį Tokiją – per Dzūkijos sostinę

Pasaulio lengvosios atletikos federacija ("World Athletics") dar kartą pakeitė atrankos taisykles į Tokijo olimpines žaidynes lengvaatlečiams. Šįkart tai palietė maratonininkus ir ėjikus.

Stokoja varžybų

Normatyvų vykdymo ir reitingo taškų rinkimo procesas visų rungčių atstovams buvo sustabdytas iki gruodžio 1-osios, tačiau neeilinė situacija pasaulyje dėl COVID-19 pandemijos privertė "World Athletics" imtis naujų sprendimų.

Tad maratono bei sportinio ėjimo (50 km ir 20 km) atstovai galės bandyti įvykdyti normatyvus jau nuo rugsėjo 1-osios.

"Dauguma didžiųjų maratonų jau dabar atšaukti ar atidėti, o dėl pandemijos plitimo sunku prognozuoti, ar tos varžybos, kurios turėtų vykti 2021 m. pirmoje pusėje, išvis galės būti rengiamos, – sakė "World Athletics" prezidentas Sebastianas Coe. – Maratonininkai ir ėjikai gali dalyvauti tik keliose aukšto lygio varžybose per metus, tad ši situacija labai sutrumpintų atrankos etapą, jei jo nepratęstume."

Vis dėlto lengvaatlečiai džiūgauti neskuba. Net ir pailginus kvalifikacinį laikotarpį, rasti startų sunku, nes masiniai renginiai daugelyje pasaulio šalių vis dar yra ribojami.

"World Athletics" bendradarbiauja su spalio 4-ąją numatyto Londono maratono organizatoriais ir žada visokeriopą pagalbą sportininkams iš viso pasaulio, kad jie galėtų atvykti į Didžiosios Britanijos sostinę bei siekti normatyvų į Tokijo žaidynes.

Tikimasi susitarti ir su Abu Dabio maratono organizatoriais.

Atvyks į Alytų

Ėjikams "World Athletics" ateinantį rudenį žada mažiausiai dvi aukšto lygio varžybas.

Šiuo metu yra patvirtintos dviejų tarptautinių sportinio ėjimo startų datos: "European Athletics Permit Meeting" statusą turinčios varžybos Alytuje (rugsėjo 18-ąją) ir Podebraduose (Čekija, spalio 10-ąją).

Varžytis Dzūkijoje tikisi ne mažesnis būrys elitinių ėjikų nei pernai, kai Alytuje įvyko Europos sportinio ėjimo taurės varžybos.

Šiuo metu yra patvirtintos dviejų tarptautinių sportinio ėjimo startų datos: "European Athletics Permit Meeting" statusą turinčios varžybos Alytuje (rugsėjo 18-ąją) ir Podebraduose (Čekija, spalio 10-ąją).

"Džiaugiamės, kad dalis sportininkų turės šansą įvykdyti normatyvus dar šiemet ir kad vienos iš svarbiausių atrankos į Tokijo olimpines žaidynes varžybų vyks Lietuvoje. Tačiau išimčių nebus taikoma nė vienam sportininkui: jei to bus reikalaujama, jis privalės atlikti saviizoliaciją. Varžybose dalyvauti galės tik sveiki lengvaatlečiai, bus laikomasi visų Sveikatos apsaugos ministerijos reikalavimų", – teigė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas Eimantas Skrabulis.

Pernai Alytuje triumfavo Meryema Bekmez (Turkija) ir Riccardo Orsoni (Italija, 10 km sportinis ėjimas), Živilė Vaiciukevičiūtė (Lietuva) ir Perseus Karlstroemas (Švedija, 20 km) bei Eleonora Giorgi (Italija) ir Yohannas Dinizas (Prancūzija, 50 km).

Favoritė baigė karjerą

Iš mūsų šalies sportinio ėjimo atstovų atrankos normatyvą į Tokijo žaidynes yra įvykdžiusi tik Ž.Vaiciukevičiūtė, tačiau ji šiemet birželį nusprendė baigti lengvaatletės karjerą.

Patekti į svarbiausią pasaulio sporto renginį realiai pretenduoja ėjikai Marius Žiūkas, Brigita Virbalytė, Arturas Mastianica, Monika Vaiciukevičiūtė, Tadas Šuškevičius bei maratonininkai Monika Bytautienė, Remigijus Kančys, Ignas Brasevičius ir Diana Lobačevskė.

Kelialapius į Tokiją jau turi trišuolininkė Diana Zagainova, disko metikas Andrius Gudžius ir ieties metikas Edis Matusevičius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių