Quantcast

Į LTOK Generalinę asamblėją išrinkti trys olimpiečiai

  • Teksto dydis:

Antradienį Vilniuje vyko Lietuvos olimpiečių atstovų rinkimai į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Generalinės asamblėjos narius.

Šiais metais į Generalinės asamblėjos narius iškelta net 13 kandidatūrų. Vadovaujantis LTOK įstatais, kandidatais galėjo būti Lietuvos piliečiai, dalyvavę bent vienose iš trijų paskutiniųjų olimpinių žaidynių.

Balsavime dalyvavo 93 olimpinėse žaidynėse dalyvavę sportininkai.

„Tokio didelio olimpiečių aktyvumo renkant atstovus į Generalinę asamblėją dar neturėjome. Labai džiaugiuosi sportininkų noru įsitraukti į sprendimų priėmimą ir atsakingą požiūrį į šias pareigas“, – sakė olimpinė čempionė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Slapto balsavimo metu išrinkti trys daugiausiai balsų gavę olimpiečiai: irkluotojai Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritter bei lengvaatletė Brigita Virbalytė-Dimšienė. Jie taip pat tapo ir LTOK sportininkų komisijos nariais.

„Džiaugiuosi, kad tiek daug žmonių manimi pasitikėjo. Mano karjera aukščiausiame lygyje tęsiasi jau 20 metų. Manau, savo sukaupta patirtimi ir turimu noru galėsiu būti naudingas sprendžiant sportininkams svarbius klausimus“, – sakė M. Griškonis.

Generalinės asamblėjos rinkimų sesija vyks spalio 9 dieną Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Jos metu vyks LTOK organų rinkimai 2020-2024 metų kadencijai. Bus renkamas LTOK prezidentas, viceprezidentai, generalinis sekretorius, iždininkas, Vykdomojo komiteto ir Revizijos komisijos nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių