Quantcast

Į LTeam žiemos festivalį sugrįžta ekstremalios alpinizmo varžybos

  • Teksto dydis:

„Ledo kirtis“ po metų pertraukos sugrįžta į LTeam žiemos festivalio programą. Dalyvių išsiilgtos varžybos žiemos sporto šventėje bus rengiamos jau ketvirtą kartą, o registracija į jas – jau prasidėjo.

 

Ekstremalios laipiojimo ledu varžybos „Ledo kirtis 2020“ vyks abi festivalio dienas – vasario 1-ąją ir 2-ąją. Tiesa, priešingai nei daugelyje rungčių, kurios skirtos visai šeimai, šioje dalyvauti galės tik 18 metų ar vyresni alpinistai.

Druskininkų „Snow arenoje“ varžybos bus vykdomos dviejose skirtingose disciplinose: sudėtingo ir greito lipimo. Organizatoriai neabejoja, kad jos pritrauks daugybės smalsuolių dėmesį.

„Greičio disciplinoje reikia kuo greičiau pasiekti trasos viršų. Joje azarto suteikia tai, kad dalyvaujama po du – iškart matomas varžymasis su šalia esančiu varžovu. Būtent todėl ši disciplina – itin patraukli žiūrovų akiai. O štai sudėtingo lipimo disciplina reikalauja daug ištvermės: ne tik fizinio, bet ir psichologinio pasiruošimo. Šioje rungtyje nėra virvės, kuri laikytų lipantįjį – pats dalyvis virvę turi tam tikru metodu, tam tikru atstumu kabintis pats“, – skirtumus vardijo vieno iš varžybų rengėjo „Montis magia“ klubo vadovė Vilma Tūbutytė.

„Žmonės gali dalyvauti tik nuo 18 metų, nes tai – ekstremali sporto šaka. Čia reikalinga speciali technika ir įranga, kurią neteisingai panaudojus galima ir susižaloti, todėl norint šiose varžybose startuoti būtinas pasirengimas“, – pridėjo organizatorė.

Varžybos bus vykdomos dviem etapais – per atranką į finalą pateks po 4 dalyvius sudėtingo lipimo disciplinoje ir po 8 dalyvius greitojo lipimo disciplinoje. Vyrai ir moterys dėl laimėtojų vardų varžysis atskiruose turnyruose.

Registracijos kaina iki gruodžio 20 d. 23:59 val. sieks 8 eurus, o norintiems varžytis abiejose disciplinose – 15 eurų. Vėliau registracijos mokestis brangs. Varžybų „Ledo kirtis 2020“ registracijos formą užpildyti galima čia – http://bit.do/ledo-kirtis-2020.

Lietuvos Tautinio olimpinio komiteto jau septintą kartą rengiamame LTeam žiemos festivalyje sportu mėgautis bus galima ir nemokamai. Visi šventės dalyviai gaus nemokamą Dalyvio pasą ir atlikdami sportines veiklas jį pildys taškais. Juos dienos pabaigoje bus galima iškeisti į medalius, suvenyrus ir rėmėjų dovanas.

Taip pat šalia „Snow arenos“ visą savaitgalį veiks ledo čiuožykla, kurioje bus galima stebėti parodomuosius dailiojo čiuožimo atstovų pasirodymus ir išmokti akmenslydžio bei bavariškojo akmenslydžio pradžiamokslį. Be to, Druskininkų kurorto gyventojai ir svečiai galės stebėti daug susidomėjimo praėjusiais metais sulaukusius sniego tinklinio ir sporto talismanų turnyrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių