Quantcast

Į Europos turnyrus veržiasi net keturi Kauno klubai

Net keturi Kauno miesto ir rajono klubai pasiryžo ateinantį sezoną išmėginti jėgas Europos rankinio federacijos (EHF) organizuojamose taurių varžybose. Prie kauniečių prisidėjus Klaipėdos ir sostinės ekipoms bendras komandų iš Lietuvos skaičius taptų rekordiniu.

 

Iš viso paraiškas EHF pateikė 4 vyrų klubai (Klaipėdos „Dragūnas“, Vilniaus VHC „Šviesa“, Kauno „Granitas-Karys“ ir Kauno „Ažuolas“-KTU) bei dvi moterų ekipos (Kauno „ACME-Žalgiris“ ir Kauno raj. HC „Cascada“-Garliava SM). Tiesa, kol kas ne visoms joms kelialapis į turnyrus yra garantuotas.

Pasak Lietuvos rankinio federacijos, EHF nuo kito sezono keičia savo vykdomų varžybų struktūrą. Ir toliau lieka EHF Čempionų lyga, o antrosios pagal stiprumą pirmenybės vadinsis Europos lyga, trečiosios – EHF taurės varžybomis.

Lietuvos vyrų klubams pagal reitingą yra numatytos trys vietos EHF taurės varžybose, tačiau LRF generalinis sekretorius Miglius Astrauskas tikino, kad yra nemaža tikimybė, jog vietą gaus ir ketvirtoji komanda.

„Pagal reitingą Lietuvai yra skirtos 3 vietos, tačiau kalbėjomės ir dėl „Ąžuolas“-KTU dalyvavimo. Kai bus žinoma, kaip vietas užpildo kitų šalių klubai, realu, jog gausime papildomą vietą. Kauniečiai jau yra įrodę, kad gali tinkamai varžytis tarptautiniame turnyre ir šios vietos tikrai nusipelnę“, – kalbėjo M.Astrauskas.

Mūsų portalo žiniomis, kai kurie klubai, nors ir pateikė paraiškas dalyvauti Europos varžybose, dar nežino, ar tai padaryti jiems leis finansinės galimybės. Jų apsisprendimas priklausys nuo kito sezono biudžeto.

Be to, nemenkas lietuvių desantas kitąmet dalyvaus ir atsinaujinusios Baltijos lygos pirmenybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių