Quantcast

„Hockey Punks“ užtikrintai pratęsė savo pergalių seriją

Lietuvos ledo ritulio čempionate ketvirtąją sezono pergalę iškovojo Vilniaus „Hockey Punks“ klubas.

Pralaimėjimų savo sąskaitoje dar neturintys vilniečiai ketvirtadienį namuose 8:3 susitvarkė su jungtine „Energija Hockey – HC Klaipėdos“ komanda.

Jau pirmoje rungtynių atakoje „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ žaidėjai užklupo varžovus nepasiruošusius – pirmuoju susitikimo metimu ritulį į vartus apsiuntė Anatolijus Sedura (00:18, rez. perd. Denisas Kuzminovas).

Įvartį praleidę „pankai“ netruko surengti ne vieną pavojingą išpuolį ir per minutę dukart pabėgo vieni prieš vartininką Maksimą Ponomarenko. Tiesa, tiek ir Povilas Verenis, tiek ir Martynas Šlikas pasižymėti nesugebėjo. Negana to, vilniečiams užsidirbus pražangą jungtinės komandos atstovai juos nubaudė dar vienu netikėtu įvarčiu. Iš aštraus kampo plyšį surado ir pasižymėjo Dominykas Škadauskas (03:56, rez. perd. Nojus Jonas Kudzevičius).

Du greiti įvarčiai privertė „Hockey Punks“ ledo ritulininkus mesti dar didesnes pajėgas prie varžovų vartų ir tai netruko duoti vaisių. Savo po dviejų metų sugrįžimą į ledo ritulio kovas puikiu įvarčiu pažymėjo Jaunius Jasinevičius (05:55, rez. perd. Mauras Baltrukonis).

Po itin aktyvaus rungtynių starto įsibėgėjus kėliniui komandos tapo atsargesnėmis, bet įvartis kėlinio pabaigoje vis tiek buvo pelnytas. Rezultatą išlygino „Hockey Punks“ puolėjas Mauras Baltrukonis (17:34, rez. perd. Šarūnas Kuliešius).

Prasidėjus antrajam kėliniui „Energija Hockey – HC Klaipėda“ surado galimybę dar kartą pasižymėti kontratakos metu. Ritulį perėmęs ir didelio varžovų pasipriešinimo nesulaukęs A. Sedura (22:20, rez. perd. D. Kuzminovas, U. Šimbelis) metimu į viršutinį vartų kampą dar kartą išvedė savo komandą į priekį. Tiesa, ilgai besivejančių vaidmenyje „Hockey Punks“ nebuvo – nors Laisvydas Kudrevičius iš geros padėties greitos atakos įvarčiu užbaigti nesugebėjo, atšokęs nuo vartininko ritulys nuskriejo tiesiai po kojomis Povilui Vereniui, kuriam beliko vienu lietumu pasiųsti jį į tuščius vartus (24:57, rez. perd. L. Kudrevičius).

Rungtynėse vaizdas nesikeitė ir toliau – „pankai“ didžiąją laiko dalį leido prie oponentų vartų atlikdami vieną metimą po kito, o svečiai savųjų progų ieškodavo retose kontratakose. Galiausiai sostinės atstovų spaudimas virto ketvirtuoju įvarčiu, dar kartą tiksliai atakavus M. Baltrukoniui (29:53, rez. perd. Kasparas Falkas, Š. Kuliešius).

Trečio kėlinio starte M. Šlikas pabėgo vienas prieš vartininką, tačiau jam atlikti metimo neleido iš nugaros jį pargriovęs oponentas. Šį veiksmą tiksliai užfiksavę teisėjai skyrė baudinį, kurį ilgametis rinktinės narys užtikrintai realizavo (42:00). Jau kitos atakos metu subyrėjusiai jungtinės komandos gynybai teko atlaikyti dar vieną kirtį, kai greitoje atakoje pasižymėjo Martynas Miliūnas (42:31, rez. perd. Lukas Manomaitis, Sergejus Markovskis).

Solidžią pervarą įgiję „pankai“ dar laisviau jautėsi ant ledo ir susikūrę galimybę daugumai pelnė jau septintąjį įvartį. Puikų komandos draugo perdavimą realizavo Aliaksejus Kuveka (46:37, rez. perd. Š. Kuliešius, M. Šlikas).

Susitikimui artėjant prie pabaigos savąjį įvartį pelnė ir Šarūnas Kuliešius (51:59, rez. perd. M. Baltrukonis, K. Falkas), dar labiau užtvirtinęs savo komandos pergalę.

Paskutinėms keturioms minutėms „Energija Hockey – HC Klaipėdos“ komanda ant ledo metė jaunąjį Domą Makarevičių, o 15-metis vartininkas su savo pareigomis susitvarkė per šį laiką nepraleidęs nė vieno oponentų įvarčio, nepaisant ir toliau išlikusio vilniečių spaudimo.

Po dviejų metų diskvalifikacijos dėl netinkamų papildų naudojimo sugrįžęs Jaunius Jasinevičius po mačo teigė, jog jaudulio susitikime nejautė, bet buvo labai malonu vėl patirtį rungtynių azartą.

„Jaudulio nebuvo, viskas tvarkoje – tikrai ne pirmos rungtynės ledo ritulyje. Buvo labai gera įmušti: du metus nežaidžiau ledo ritulio, tad buvo labai didelis azartas ir užplūdo labai geros emocijos“, – kalbėjo gynėjas.

„Hockey Punks“ debiutantas pripažino, jog komandai susitikimo pradžioje koją kišo ilgas tarpas nuo praėjusių rungtynių.

„Į įvarčius kėlinių pradžioje tikrai kreipiame dėmesį. Galbūt koją pakišo, kad dėl karantino vyrukai kurį laiką nebuvo žaidę ir ta pertrauka be rungtynių daug ką keičia. Varžovų komanda taip pat nebloga, jų jaunimas yra bėgantis, o mes truputėlį nesusitvarkėme su jauduliu. Visgi, vėliau antrajame, trečiajame kėliniuose išsprendėme šią problemą.“

Dėl šalyje esančios situacijos kaustanti nežinomybė palietė ir ledo ritulį, bet J. Jasinevičius įsitikinęs, jog tai nekeičia jų komandos planų prieš ateinančius mačus.

„Nežinomybė šiek tiek trikdo, bet mes šimtu procentų ruošiamės kitoms rungtynėms ir tikrai nežadame sustoti.“

Po rungtynių „Energija Hockey – HC Klaipėda“ trenerio asistentas Sergejus Krumkačius neslėpė, jog komandai ilgai išlaikyti lygų rezultatą su varžovais padėjo ir oponentų baudos minutės, o atsiradus nuovargiui jo auklėtiniai pradėjo daryti per daug klaidų.

„Buvo nemažai baudos minučių, tad nemažai žaidėme penki prieš keturis ar keturi prieš keturis ir laikėmės tol, kol jaunimas turėjo jėgų. Vėliau jaunimas pavargo ir jų mąstymas buvo visai kitoks: ir taip buvo nemažai klaidų, o nuovargio fazėje jų atsirado dar daugiau.“

Į šias rungtynes didžiajai daliai jungtinės komandos atstovų teko vykti iš Klaipėdos, kurioje įsikūrę žaidėjai treniruojasi visai kitomis sąlygomis nei Vilniaus „Pramogų“ arenoje. Trenerio teigimu, šiems ledo ritulininkams buvo puiki patirtis pajusti ką reiškia žaisti po ilgesnės kelionės ir kitokioje aplinkoje.

„Kelionė taip pat kažkiek turi įtakos – žmogus gaunasi toks beveik užmigęs. Bet tai žaidėjams puiki patirtis. Įveikus tokį kelią, reikia adaptuotis prie kitokių sąlygų: čia vis tiek gerokai šalčiau nei akropolyje, kuriame jie treniruojasi. Dėl to reikia šiek tiek kitaip ruoštis ir pačioms rungtynėms.“

Treneris taip pat atskleidė, jog dėl karantino „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ nariai kurį laiką nesitreniravo, o dėl to dabar šiai komandai tenka iš naujo atstatinėti formą.

„Karantinas tikrai turi įtakos – dabar turėjome beveik dešimt dienų be treniruočių ir vaikai išsimušė iš ritmo. Net ir suaugusiems žaidėjams, kai jei neturi treniruočių bent keturias dienas, jau yra blogai – fizinė forma smunka žemyn. Tada reikia bent jau savaitės, kad jie vėl įsijungtų į žaidybinį ritmą ir pajustų tempą.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių