Quantcast

„Hockey Lietuva“ pretenduoja rengti tris pasaulio čempionatus

  • Teksto dydis:

Asociacija „Hockey Lietuva“ tarptautinei ledo ritulio federacijai (IIHF) pateikė tris prašymus rengti įvairių amžiaus grupių pasaulio ledo ritulio čempionatus.

Lietuviai pretenduoja rengti pasaulio ledo ritulio čempionato IA diviziono kovas, pasaulio ledo ritulio čempionato U-20 IIA diviziono kovas ir pasaulio ledo ritulio čempionato U-18 IIA diviziono kovas.

Nacionalinių rinktinių čempionato vieta Lietuvoje dar nenumatyta, abu jaunimo čempionatai planuojami Elektrėnuose.

„Šios paraiškos nereiškia, kad mes norime rengti tris čempionatus. Prioritetas vyrų čempionatui, tačiau tikimybė gauti teisę jį rengti yra nedidelė. Tad, tikimės gauti teisę rengti jaunimo čempionatus",- apie galimus ledo ritulio čempionatus Lietuvoje sakė „Hockey Lietuva“ generalinis sekretorius Vaidas Budrauskas.

Lietuva turi tik teorinę galimybę antrus metus iš eilės priimti vyrų čempionatą. Pagal IIHF įstatus ta pati šalis du metus iš eilės rengti tos pačios amžiaus grupės čempionatą neturi teisės, nebent nėra kitų pretendentų.

Rengti IA diviziono kovas pretenduoja Slovėnija ir Kazachstanas, tad lietuvių paraiška yra už „brūkšnio“ ir būtų svarstoma, jei neliktų nė vieno pretendento.

U-20 IIA diviziono kovas be lietuvių pretenduoja rengti Ispanija, Rumunija ir Estija. U-18 IIA diviziono kovoms Lietuvos konkurentai yra Ispanija, Lenkija ir Rumunija.

IIHF kongrese gegužės 17 - 20 dienomis Kopenhagoje (Danija) bus paskelbtos kitų metų čempionatų vietos.

„Hockey Lietuva“ šiais metais surengė pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono kovas Kauno „Žalgirio“ arenoje, kurias laimėjo Lietuvos ledo ritulio rinktinė, o čempionatą stebėjo net 46 tūkstančiai žiūrovų.

Lietuvos 100-mečiui skirtas čempionatas buvo didžiausias metų šalies sporto renginys ir pagal žiūrovų skaičių yra vienas didžiausių Lietuvos sporto renginių nuo pat 2011-ųjų metų Europos krepšinio čempionato.


Šiame straipsnyje: ledo ritulysHockey Lietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių