Quantcast

Graplingo taurės turnyre – „Smauglio“ ir Ukmergės dziudo klubo triumfas

  • Teksto dydis:

Šalies graplingo pagrindinė taurė dar vienus metus puoš sostinės „Smauglio“ klubą. Stipriausių graplingo imtynininkų kalvė mūsų šalyje Lietuvos atvirosiose taurės varžybose užtikrintai laimėjo vaikinų U-17, suaugusiųjų ir veteranų grupes vienijusį turnyrą. Antrąją vietą užėmė Ukmergės dziudo klubas, trečiąją – Šakių „Ošimas“.

„Kadangi šiemet prie suaugusiųjų grupės buvo prijungti septyniolikmečiai, mums buvo šiek tiek sunkiau. Mes neturime tiek jaunimo, kiek kiti klubai. Tačiau net ir tai nesutrukdė laimėti. Labai pradžiugino Arno Šaduikos progresas.

Šis jaunas kovotojas laimėjo tris kovas prieš aukšto lygio varžovus ir kažkiek tai yra netikėta. Maloniai netikėta. Dabar labai svarbu, kad jis išlaikytų stabilumą. Su šiuolaikiniu jaunimu ne visada tai pavyksta.

Dar kalbant apie jaunimą, tai mūsų klube netrūksta pačių jauniausiųjų, bet jie yra naujokai, tad kovoti dėl aukščiausių pozicijų jiems dar per anksti. Tokia situacija susiklostė dėl to, kad „Smauglį“ paliko treneris, su kuriuo išėjo ir jo mokiniai“, – pasakojo Lietuvos rinktinės ir kovos menų centro „Smauglys“ treneris Ričardas Piepolis.

Verta pažymėti, kad suaugusiųjų grupės discipilinoje be kimono „Smaugliui“ pirmąsias vietas iškovojo net keturi kovotojai penkiose skirtingose amžiaus grupėse. Nugalėtojais tapo ir įskaitinius taškus savo klubui dovanojo Konstantinas Mokšinas, Laimonas Stančikas, Arnas Šaduika ir Danielius Grėbliūnas.

Jaunimo grupėje sėkmingiausiai pasirodė Ukmergės dziudo klubo atstovai. Vienuolikamečių, trylikamečių ir penkiolikmečių turnyre ukmergiškiai be didesnės konkurencijos aplenkė du sostinės klubus – „Pankratos“ ir Kovos menų akademiją.

„Daug dirbame su jaunimu, trenerių kolektyvas yra stiprus, bazė gera. Tai daro įtaką. Be to, labai svarbu, kad jaunimas neturėjo traumų, o tai labai palengvina visą darbą“, – komentavo Ukmergės dziudo treneris Artūras Sakas.

Ukmergiškiai gali didžiuotis iškovota taure ir merginų turnyre. Čia Ukmergės atstovės nugalėjo daugkartines nugalėtojas Šakių „Ošimo“ merginas. Trečioje vietoje liko Vilniaus „Pankratos“ klubas.

„Mūsų jaunos mergaitės labai gerai sustartavo. Tie jų surinkti taškai ir garantavo, kad išėjome į lyderius. Be abejo, džiaugiamės“, – komentavo A.Sakas, pridūręs, kad saugusiųjų grupėje jiems koją pakišo lyderių nebuvimas.

„Be abejo, kad situacija tarp suaugusiųjų būtų kitokia, jei būtų atvykę Teodoras Aukštuolis ir Mindaugas Veržbickas. Vis tik, jie abu ruošiasi profesionalioms MMA kovoms, tad galimybės atvykti į Vilnių neturėjo. Teodoras Belgijoje kovos su kovotoju iš Brazilijos, Mindaugas – Lenkijoje su lenku.

Supraskite, mūsų rajonas nėra didelis, daugelis mokyklas baigusių mokinių išvyksta, todėl kiekvieno sportininko netektis stipriai sumažina mūsų šansus suaugusiųjų grupėje“, – pasakojo A.Sakas.

Šiemet taurės varžybose be kimono ir su kimono disciplinose varžėsi 235 sportininkai. Be Lietuvos kovotojų svečių teisėmis taip pat turnyre dalyvavo ir Latvijos bei Baltarusijos sportininkai.

Šalies graplingo taurės pirmenybės – pirmasis 2020 – ųjų Lietuvos graplingo federacijos rengiamas turnyras. Jau kitą mėnesį geriausi šalies graplingo imtynininkai dienai persikels į Jonavą – ten kovo 28 – ąją bus surengtas Baltijos šalių atvirasis graplingo čempionatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kas tas graplingas ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių