Quantcast

Graplingo kovotojų užmojai: dar daugiau klubų ir varžybų

  • Teksto dydis:

Kovos menų entuziasto Kęstučio Smirnovo įkurta Lietuvos graplingo federacija (LGF) atšventė aštuonerių metų gimtadienį ir pagerbė savo geriausius 2021 m. sportininkus.

Pavyzdys jaunimui

Absoliučiu laureatu tapo Lietuvos kovos sporto legenda Konstantinas Mokšinas.

45-erių metų Vilniaus kovos menų centro „Smauglys“ atletas buvo LGF suaugusiųjų reitingų lyderis tiek su kimono („No-Gi“), tiek be kimono („Gi“) disciplinose.

„Sėkmės receptas nesudėtingas, kai tuo pačiu keliu eini ne pirmą, ne antrą ir net ne trečią dešimtmetį. Jaunimas auga, konkurencija stiprėja, bet kol yra jėgų – dar norisi dalyvauti varžybose“, – kalbėjo K.Mokšinas.

Naudingi įgūdžiai

Merginų grupėje pagrindinius prizus pelnė Lijana Lipinskaitė (Jurbarko „Pantera“, disciplina „No-Gi“) ir Sandra Bacevičiūtė (Šakių „Ošimas“, disciplina „Gi“).

„Kiekviena pergalė ir apdovanojimas skatina nesustoti, siekti naujų tikslų. Dėkoju treneriui, be jo taip toli nebūčiau nuėjusi“, – sakė L.Lipinskaitė.

Sėkmės receptas nesudėtingas, kai tuo pačiu keliu eini ne pirmą ir net ne trečią dešimtmetį.

„Esu pasienietė, tad turiu mokėti savigynos, kad galėčiau apginti ne tik save, bet ir kitus. Tai ir atvedė mane į kovos menus, į graplingą. Man ši sporto šaka patinka“, – kalbėjo dukart pasaulio graplingo čempionė, Pagėgių rinktinės Kybartų pasienio užkardos kinologė S.Bacevičiūtė.

Augimas – akivaizdus

Meistrų grupėje „No-Gi“ ir „Gi“ disciplinų lyderis – LGF įkūrėjas K.Smirnovas.

„Per aštuonerius metus sugebėjome federaciją išauginti iki 50 klubų. Anksčiau mūsų turnyruose kovodavo maždaug 30 dalyvių, dabar susirenka net ir per 300. Labai svarbu, kad išsiplėtė klubų geografija. Sieksime, kad kiekviename miestelyje būtų šios sporto šakos entuziastų, kad Lietuvoje vyktų daugiau varžybų, tarp jų – ir tarptautinių turnyrų“, – teigė K.Smirnovas.

Artimiausias LGF renginys – kovo 12-ąją Vilniuje numatytas atviros Lietuvos graplingo taurės varžybos.

Planuojama spalio 8-ąją Panevėžyje surengti Europos čempionatą.

LGF laureatai

2021 m. LGF reitingų lyderiai:

„No-Gi“ (be kimono): Vakaris Rudokas (amžiaus grupė iki 11 metų), Vytautė Navickaitė ir Arijus Augūnas (iki 13 metų), Vilius Valatkevičius (iki 15 metų), Antanas Bieliauskas (iki 17 metų), Lijana Lapinskaitė ir Konstantinas Mokšinas (suaugusieji), Kęstutis Smirnovas (meistrai);

„Gi“ (su kimono): Nikita Tunkevičius (iki 11 metų), V.Navickaitė ir A.Augūnas (iki 13 metų), V.Valatkevičius (iki 15 metų), Arlandas Tamošaitis (iki 17 metų), Sandra Bacevičiūtė ir K.Mokšinas (suaugusieji), K.Smirnovas (meistrai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaikam

Vaikam portretas
Belkas tiks kad tik judetu.. ir charakteri izsiaugins

Krepsiabolas

Krepsiabolas  portretas
Kai negali nieko pasiekti dziudo arba imtynėsia tai eini į graplinga )
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių