Quantcast

Golbolo rinktinės treneris V. Gecevičius: su belgais reikia žaisti maksimaliai

Lietuvos vyrų golbolo (aklųjų riedulio) rinktinė pateko į Vokietijoje vykstančio Europos čempionato ketvirtfinalį, kuriame penktadienio vakarą susitinka su Belgijos komanda.

Senojo žemyno čempionų titulą ginantys lietuviai pirmame etape iškovojo tris pergales, kartą sužaidė lygiosiomis ir A grupėje finišavo antri. Lietuvos rinktinės treneris Valdas Gecevičius teigiamai įvertino pasirodymą grupės varžybose, bet įspėjo, kad pergalei ketvirtfinalyje prireiks maksimalių pastangų.

Lietuviai Europos čempionato A grupėje kojas apšilo triuškinančiomis pergalėmis prieš Graikiją (17:7) ir Švediją (14:4). Antrą turnyro dieną įveikta Turkija (3:1) ir sužaista lygiosiomis su Ukraina (4:4).

V. Gecevičius apgailestavo, kad mače dėl pirmosios vietos pergalė prieš Ukrainą išsprūdo paskutinėmis minutėmis. Lygiąsias išplėšę ukrainiečiai tapo grupės nugalėtojais dėl geresnio įvarčių santykio.

„Turnyro pradžioje, rungtynėse su Graikija, šlubavo gynyba, bet vėliau susitvarkėme ir iškovojome tris pergales. Gaila vieno, kad neištraukėme paskutinių rungtynių su ukrainiečiais. Šiaip žaidėme tikrai gerai prieš stiprų varžovą, taigi, viskas gerai. Tai buvo gero lygio rungtynės, o tokiose rungtynėse dažnai viską lemia vienas vienintelis įvartis“, – pasirodymą A grupėje apibendrino V. Gecevičius.

Ketvirtfinalyje Lietuvos rinktinė grumsis su Belgijos komanda. Lietuvių treneris įsitikinęs: jokio skirtumo, su kuo žaisti. Esą, norint apginti titulą, vis tiek reikės įveikti stipriausias komandas. Prie jų V Gecevičius priskiria Turkijos, Ukrainos, Vokietijos ir Suomijos rinktines.

„Belgai B grupės rungtynes žaidė be vieno savo lyderių, kuris turi problemų su nugara, bet dabar jis gali prisijungti prie komandos. Žiūrėsime, kaip čia bus. Atkrintamosiose varžybose viskas susideda iš vienų rungtynių. Tai nematau didelio skirtumo žais jis ar nežais. Silpnų varžovų nėra. Jie yra tik teorijoje, bet teorija nuo praktikos skiriasi. Reikia žaisti maksimaliai“, – sakė V. Gecevičius.

Europos golbolo čempionatas vyksta Vokietijos mieste Rostoke. Vyrų turnyre dalyvauja iš viso aštuonios komandos. Medalius ekipos išsidalins sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių