Quantcast

A. Garunkšnytė jėgas paralimpiadai kaupia prie Atlanto

Svarbiausiam karjeros startui – Tokijo paralimpinėms žaidynėms – besiruošianti Aušra Garunkšnytė treniruojasi Portugalijoje, o patarimų ir palaikymo sulaukia iš žinomų Lietuvos stajerių.

Monte Gorde – pavasaris

Atlanto pakrantėje įsikūrusiame Monte Gordo miestelyje maratonininkė A.Garunkšnytė sportuoja pagal trenerio Lino Balsio sudarytą treniruočių planą.

Lietuvą kaustant šalčiams, termometrų stulpeliai Monte Gorde dienomis pakyla iki 18 °C.

"Pagaliau esame bėgikai, o ne slidininkai", – juokavo L.Balsys.

Portugalijoje jėgas naujam sezonui kaupia ir maratonininkės Diana Lobačevskė, Vaida Žūsinaitė-Nekriošienė, Monika Vilčinskaitė-Bytautienė.

Kelialapį į Tokijo paralimpiadą A.Garunkšnytė iškovojo 2019-aisiais Londone, nubėgusi maratoną per 3 val. 18 min. 23 sek.

"Jau pačią pirmą dieną Dianos treneris mums skyrė laiko, aprodė bėgimo trasas. Arčiausiai mūsų gyvena M.Vilčinskaitė-Bytautienė, tai ir pabendraujame dažniau, – papasakojo L.Balsys. – Turime tokias pačias sąlygas sportuoti, kaip ir elitiniai Lietuvos lengvaatlečiai. Pagalbos iš kolegių visada sulaukiame, jeigu tik jos mums prireikia."

Planus varžo pandemija

"Šauni kompanija skatina dar labiau pasitempti. Kai apima nuovargis, užtenka prisiminti, kad aš ne viena per treniruotes kankinuosi", – juokavo A.Garunkšnytė.

Šios treniruočių stovyklos tikslas – pakloti pamatus sezonui ir pagrindiniam išbandymui per Tokijo paralimpines žaidynes.

"Didelė tikimybė, kad iki paralimpiados nebus progų išmėginti jėgų maratono varžybose, nes dėl pandemijos atšaukta daug sporto renginių. Net jeigu atsirastų proga startuoti, gali būti per vėlai, nes Aušra kažin ar spėtų atgauti jėgas prieš žaidynes. Kad ji jaustųsi tvirčiau psichologiškai, planuojame čia per paskutines treniruotes keliskart bėgti apie 40 km", – svarstė L.Balsys.

A.Garunkšnytės trenerio teigimu, gegužę arba birželį numatomi kontroliniai startai Lietuvoje, tačiau tai bus pusė maratono arba 10 km bėgimai.

Padeda rėmėjai

Liepos mėnesį, prieš Tokijo paralimpines žaidynes, A.Garunkšnytė ir L.Balsys planuoja kitą treniruočių stovyklą kalnuose, greičiausiai Italijoje.

"Džiaugiamės, kad Aušra ir Linas turi treniruočių sąlygas, artimas ar net vienodas toms, kuriomis sportuoja mūsų olimpiečiai. Už paramą esame dėkingi savo partneriams", – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Kelialapį į Tokijo paralimpines žaidynes, kurios vyks rugpjūčio 24–rugsėjo 5 d., A.Garunkšnytė iškovojo 2019-ųjų balandį Londone, 42 km 125 m nubėgusi per 3 val. 18 min. 23 sek. ir savo grupėje užėmusi ketvirtą vietą.

Stajerės treneris L.Balsys dalyvavo 2004 m. Atėnų paralimpiadoje ir maratono varžybose iškovojo bronzos medalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių