Quantcast

Gandai apie komandos saulėlydį buvo per ankstyvi

  • Teksto dydis:

Lietuviška Pasaulio ralio kroso čempionato komanda "ESmotorsport Labas-Gas" pasirašė sutartį su olandu Kevinu Abbringu, kuris užims laisvą vietą prie "Škoda Fabia WRX" bolido vairo.

"Gandai apie sutartį su Kevinu buvo pasklidę jau anksčiau ir apskriejo visą autosporto pasaulį, tačiau kol nebuvo parašų ant sutarties, mes negalėjome to skelbti oficialiai. Dabar tai yra oficialu, Kevinas Abbringas atstovaus mūsų komandai kaip lenktynininkas", – sakė komandos savininkas Ernestas Staponkus.

Ši vieta prie "Škodos" vairo tapo laisva, kai po Barselonos etapo netikėtai, pačią paskutinę akimirką, iš komandos pasitraukė lietuvis Rokas Baciuška, startavęs pirmuose dviejuose etapuose. Laikydamasi susitarimo su lenktynininku viešai neaptarinėti situacijos detalių, "ESmotorsport Labas-Gas" komanda apie tai nieko plačiau nekomentavo.

"Esame profesionalai, todėl, kad ir kas nutiktų, judame į priekį ir nesižvalgome į praeitį. Pasitraukus iš komandos Rokui, turėjome nedelsiant priimti naujus sprendimus, rasti lenktynininką tolesnėms varžyboms. O tai nėra lengva padaryti, žinant, kad dauguma lenktynininkų jau yra suplanavę savo sezoną. Tylėdami leidome visuomenei susiformuoti įvairių, neteisingų nuomonių ir šią situaciją interpretuoti pačiais įvairiausiais pjūviais. Tačiau tylėjome dėl susitarimo" , – sakė "ESmotorsport Labas-Gas" komandos vadovas Robertas Maneikis.

Belgijoje vykusiame trečiajame etape komandai atstovavo belgas F.Duvalis, tačiau tai buvo tik vieno etapo projektas. Tuo metu Didžiojoje Britanijoje komanda nestartavo. "Dėjome visas pastangas, kad startuotume Anglijoje, tačiau nutiko taip kaip nutiko. K.Abbringas tą savaitgalį mums nebūtų galėjęs padėti dėl savo itin užimto lenktynių sezono grafiko. Nestartuoti komandai yra labai nenaudinga, kadangi už tai FIA "apdovanoja" itin griežtais įspėjimais bei tūkstantinėmis baudomis. Gali grėsti net pašalinimas iš čempionato. Tačiau džiaugiamės, kad prie komandos kaip lenktynininkas jis prisijungti galės jau Norvegijoje, penktajame čempionato etape. Bet gaila, kad dėl savo įtempto sezono Kevinas galės startuoti tik trijuose etapuose", – komentavo R.Maneikis.

Verta paminėti, kad K.Abbringas dar prieš sezoną visu tempu dirbo komandoje bolido testuotoju ir padėjo vystyti "Škoda Fabia WRX" automobilį, pasidalydamas savo žiniomis ir patirtimi. Taigi galima sakyti, kad Kevino indėlis kuriant automobilį yra didžiulis.

Penktasis Pasaulio ralio kroso čempionato etapas Norvegijoje vyks birželio 15–16 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių