Quantcast

Galiūnui Ž. Savickui iškovoti medalį Europos čempionate sutrukdė liga

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Lidse (Anglija) vykusiame Europos galiūnų čempionate nesėkmės ištiko abu Lietuvos atstovus. Žydrūnas Savickas liko per žingsnį nuo medalių, o Vytautas Lalas patyrė traumą.

42-ejų metų Ž. Savickas per penkias rungtis surinko 33 taškus. Iki bronzą iškovojusio lenko Mateuszo Kieliszkowskio jam pritrūko dviejų taškų.

„Ketvirta vieta - ne ta, kurios tikėjausi. Žmonėms sakau, kad tai tiesiog nebuvo mano diena, bet pagrindinė priežastis - liga. Prieš savaitę susirgau ir netekau 10 kg kūno svorio. Tuo pačiu - ir jėgos. Dauguma atletų tokiose situacijose nusprendžia nestartuoti varžybose, bet aš niekada nepasiduodu. Stengiausi patekti į prizininkų trejetą ir nedaug trūko. Dabar pradėsiu pasiruošimą pasaulio čempionatui ir svarbiausiam metų tikslui - rąsto kėlimo pasaulio rekordo pagerinimui“, - socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Ž. Savickas.

V. Lalas dėl blauzdos traumos iš čempionato pasitraukė po trečios rungties.

Europos čempionu tapo islandas Hafthoras Bjornssonas (44 tšk.), o sidabras atiteko gruzinu Konstantinui Janašijai (36 tšk.). Iš viso varžėsi 10 galiūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių