Quantcast

Galiūnų varžybose laukiama rekordų

Šeštadienį Kaune startuosiančios tarptautinės galiūnų varžybos „Pasaulio taurė 2020“ kelia nemenką ažiotažą. Jame jėgas demonstruos ne tik stipriausiu planetos žmogumi ne vienerius metus tituluotas Žydrūnas Savickas, bet ir pajėgūs varžovai iš užsienio.

Nors išvakarėse šeimininkams teko spręsti ne vieną organizacinį rūpestį, jiems pavyko surinkti pajėgią dalyvių komandą. Dėl COVID-19 grėsmės visi dalyviai iš anksto turėjo atlikti privalomus testus, griežtesni reikalavimai bus taikomi ir žiūrovams.

Ilgai lauktame turnyre Kaune startuos stipriausi Lietuvos galiūnai. Jiems iššūkį mes garsūs šio sporto atletai iš Islandijos, Norvegijos, Latvijos, Kanados ir Kipro.

Varžybose Kaune startuos stipriausiu planetos žmogumi ne vienerius metus vadintas Ž. Savickas, daugkartinis šalies įvairių rungčių čempionas Mantas Lalas, Karolis Aleksandravičius, Dainius Repšys, Saulius Skikas, grėsmingasis islandas Eythoras Ingolfssonas Melstedas, Ilya Khazovas iš Kipro, pajėgių atletų duetai iš Norvegijos bei Latvijos.

„Pagal lygį šios varžybos bus net stipresnės nei Europos čempionatas, į kurį nevykau tam, kad galėčiau pasirengti turnyrui Kaune, – sakė Ž.Savickas. – Manau, pasiekiau neblogą sportinę formą ir pretenduosiu į pergalę. Bet lengva nebus – tikrai pajėgus varžovas iš Islandijos, latvis Aivaras Šmaukštelis taip pat nenorės atiduoti titulo, yra ir kitų grėsmingų oponentų. Manau, kad žiūrovai išvys įspūdingą galiūno sporto šventę“.

Šeštadienį nuo 13 val. „Daugirdo“ amfiteatre vyksiančio turnyro rungtys:

Rąsto kėlimas, pritūpimai (burbulai), svarmens laikymas, estafetė: atkėlimai (burbulai) + grandinių sukėlimas + rąsto kėlimas, padangų laikymas (krucifiksas) ir maišų metimas į aukštį.

Žiūrovai prašomi į renginį ateiti su kaukėmis bei laikytis saugaus 1 metro atstumo, išskyrus tos pačios šeimos narius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,labai SUNKI SPORTO SAKA...

...,labai SUNKI SPORTO SAKA... portretas
geriau jau BADMINTONA MUSINETI... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių