Quantcast

Galiūnų turnyre žibės naujos žvaigždės

"Atrodytų, kas čia tokio: kuo ilgiau išlaikyti rankose bokalą, bet kai tas bokalas sveria 15 kg – tai jau rimtas iššūkis", – svarstė Žydrūnas Savickas. Stipriausias planetos žmogus Kaune organizuoja pasaulio galiūnų taurės varžybų etapą.

Gegužės 18-ąją vyksiančiose varžybose jėgą demonstruos ryškios galiūnų sporto žvaigždės.

Vienas jų – amerikietis Bobby Thompsonas, tituluojamas pasaulio galiūnų čempionu tarp mėgėjų. Jis šiemet laimėjo Arnoldo Schwarzeneggerio taurės turnyrą JAV (skirtingai nei tai ne kartą padarė pats Ž.Savickas, amerikietis triumfavo ne profesionalų, bet mėgėjų kategorijoje). Tad pasirodymas Kaune B.Thompsonui bus debiutas profesionalų varžybose.

Pasaulio taurės varžybos pratęs tarptautinių turnyrų Kaune seriją. Pastaraisiais metais čia jau įvyko pasaulio rąsto kėlimo čempionatas ir mačas "Lietuva prieš pasaulį".

– Kas mes iššūkį tituluotiems svečiams iš užsienio? – paklausėme Ž.Savicko.

– Pirmiausia, mūsų jaunoji karta. Tai pasaulio jaunimo čempionas marijampolietis Martynas Brusokas, vienas perspektyviausių atletų Karolis Aleksandravičius iš Vilniaus, šakietis Audrius Jokubaitis. Bus ir mūsų veteranų, žinomiausias – Vidas Blekaitis, praeitą savaitę tapęs Europos taurės turnyro Lenkijoje prizininku. Lietuviams bus kas veikti, nes jie rungsis su stipriausiais Latvijos, Estijos, Lenkijos, Anglijos, Suomijos atstovais.

– Pasigendame dar vienos pavardės…

– Šiek tiek poilsiauju šį sezoną. Sportuoju nuolat, bet varžyboms nesiruošiu. 2015-aisiais patyriau traumą ir ji atsiliepia iki šiol. Todėl nutariau šiek tiek atsikvėpti. Juolab kad praeitas sezonas man buvo labai intensyvus, dalyvavau daug turnyrų, susikaupė nuovargis. Kai atsigausiu, pradėsiu rengsis kitam sezonui, kuriame žadu siekti aukštų rezultatų. Kad nepamirščiau varžybų skonio, dar ir šiemet pasirodysiu keliuose renginiuose: pavyzdžiui, Lietuvos ir Latvijos komandų mače, galbūt dar Europos rinktinėje ar veteranų varžybose.

– Kokios rungtys Kaune laukia dalyvių?

– Jų bus šešios, tradicinės, bet įvairovė – platesnė, nes šįsyk varžysimės ne ant akmenų grindinio, o ant žolės (amfiteatre šalia Kauno pilies – aut. past.). Stipruoliams teks versti padangas, nešti lagaminus, naščius, kelti rąstą, Apolono ašį ir, be abejo, kiek galima ilgiau išlaikyti bokalus. Pabrėšiu, kad jie bus pripildyti ne alumi, o gira. Tad, jei ranka ims drebėti, ta gira ir apsilaistys. Žiūrovams bus proga pasijuokti. Beje, tie, kurie juoksis, galės ir patys išmėginti šią rungtį. O bokalas – ne tas, kur bare laikome. Tai bus galingas bokalas, sveriantis net 15 kg. Žiūrovams surengsime dar kelias smagias atrakcijas, tačiau apie jas nepasakosiu – tebus staigmena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Bet visgi LT atsiranda sikniu, ne nulaiko liezuvio. Vistiek saunuo liai musu galiunai!

savicki

savicki portretas
eik toliau miškus pardavinėt čia nesireklamaves

gerai

gerai portretas
Labai GERAI BŪTŲ , kad mūsų garsieji [ ir B., ir vis komentuoti padedantis ] įgautų drąsos pasakyti , jog jie jau ne tie... O dabar vis išsisukinėja "poilsis", "trauma", "tame etape nedalyvausiu", "reik atgauti jėgas" ...ir pan. Gal TIESIAI ŠVIESIAI - AMŽIUS JAU NE TAS... Tada nereikės pvz., Blekaičiui vis įvairiose situacijose vaidinti jog susižeidė, gavo traumą... Ir tiesos pasakymas nebūtų gėda. Ne taip , kaip yra dabar, ir vienas [ Blekaitis ] , ir kitas [ daugkartinis Pasaulio bei kitų turnyrų nugalėtojas ] išsisukinėja kaip įmanydami nors patys žino , kad jėgų jau tiek kiek buvo nėra.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių