Quantcast

G. Nausėda TOK rekomendaciją dėl rusų atletų vadina liūdinančia naujiena

Prezidentas Gitanas Nausėda liūdinančia naujiena vadina Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) rekomendaciją dėl rusų ir baltarusių atletų neutralaus statuso varžybose.

„Man tai yra liūdna diena girdėti šitokias naujienas. Ypatingai dabartinėmis aplinkybėmis, kai vyksta lemiama kova – laisvės ir purvo kova“, – LRT trečiadienį sakė šalies vadovas.

Taip prezidentas reagavo į TOK pranešimą, kuriuo tarptautinėms federacijoms ir tarptautinių sporto renginių organizatoriams rekomendavo leisti su kariuomene nesusijusiems sportininkams, „turintiems Rusijos arba Baltarusijos pasą, varžytis tik kaip individualiems neutraliems atletams“.

TOK taip pat nurodė, jog sprendimas dėl rusų ir baltarusių dalyvavimo kitų metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse bus priimtas atėjus tinkamam laikui.

Anksčiau trečiadienį tokį sprendimą sukritikavo ir Lietuvos užsienio reikalų bei švietimo ministrai.

Dalis Vakarų valstybių taip pat pasmerkė TOK rekomendaciją dėl rusų ir baltarusių dalyvavimo varžybose po neutralia vėliava, pavadinusios tai gėdingu sprendimu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vargšelis, atrodo apsiverks.....pasaulis, pasirodo, ne toks kvailas, kaip grupelė rytų geiropos fašistėlių. Nepaklausė jų kiauksejimo.

Anonimas

Anonimas portretas
IZRAELIO SPOETO MINISTRAS NAUSĖDUNBERG NETŪRĖTŲ KIŠTIS Į TOK VEIKLĄ

Ukrainiečiai girdite

Ukrainiečiai girdite portretas
Nausėda liūdi. Jis tik tiek ir sugeba - liūdėti. Duokit kokį apdovanojimą mūsų prezidentui, gaila kad taip kankinasi.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių