Quantcast

Futbolininkių debiutas – dvikova su favoritėmis

Lietuvos nacionalinė moterų futbolo rinktinė šiandien debiutuos pasaulio čempionato atrankos varžybose.

Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione, vyksiančiame Europos zonos 2-osios grupės turnyre lietuvės išmėgins jėgas su Gruzijos, Farerų Salų ir Juodkalnijos komandomis. Į kitą atrankos etapą pateks dvi vienuolikės.

Mūsų šalies rinktinėje – aštuonios žaidėjos iš Šiaulių "Gintros-Universiteto", dvi – iš Kauno futbolo mokyklos (FM) "Žara", po vieną – iš Vilniaus FM "Kreontas", Tauragės sporto mokyklos (SM), Akmenės sporto centro (SC) ir Ukmergės "TexTiliTe" bei keturios legionierės iš Šveicarijos, Suomijos, Ispanijos ir Švedijos klubų.

Futbolininkių pasirengimo planus pakoregavo orai. Atšiaurus lietuviškas pavasaris vienoms užsienyje rungtyniaujančioms žaidėjoms buvo nemaloni staigmena, kitoms – įprastas dalykas.

"Ketverius metus praleidus Ispanijoje, grįžti ir žaisti tokiu oru nelengva. Peršalau, skauda gerklę, bet teks priprasti", – kalbėjo "Escola Valls Futbol" ekipai atstovaujanti gynėja Henrika Gustytė.

"Suomijoje dabar – panašios sąlygos", – teigė "Jyväskylän Pallokerho" vienuolikės žaidėja Ieva Kibirkštis.

Pasak rinktinės vyriausiojo trenerio Rimanto Viktoravičiaus, 2-osios grupės favoritės – gruzinės.

"Gruzijos komandoje yra legionierių iš Vokietijos bundeslygos, viena – iš Turkijos čempionių komandos. Apie Juodkalniją informacijos beveik neturime, bet, žinant Balkanų šalių futbolo lygį, galima tikėtis stiprių varžovių. Farerų Salų ekipa – gerai fiziškai pasirengusi, turi futbolininkių, žaidžiančių Anglijoje", – kalbėjo R.Viktoravičius.

p>"Sieksime bent jau antrosios vietos, kad patektume į kitą etapą", – tvirtino Švedijos klubui "Roslagsbro IF" atstovaujanti saugė Viktorija Budrytė.

Šiandien lietuvės išmėgins jėgas su gruzinėmis, šeštadienį – su Farerų Salų futbolininkėmis, o balandžio 9-ąją – su Juodkalnijos atstovėmis.

2015 m. pasaulio moterų futbolo čempionato finalo turnyras vyks Kanadoje. Nuo 1991-ųjų rengiamose pirmenybėse yra triumfavusios JAV (1991 ir 1999 m.), Norvegijos (1995 m.), Vokietijos (2003 ir 2007 m.) ir Japonijos futbolininkės (2011 m.).


Lietuvos moterų futbolo rinktinė

Vartininkės: Greta Kaselytė (Šiaulių "Gintra-Universitetas") ir Viktorija Magalinskaja (Vilniaus FM "Kreontas").

Gynėjos: Ugnė Šmitaitė (Tauragės SM), Tatjana Veržbickaja, Vestina Neverdauskaitė ir Brigita Partikaitė (visos – "Gintra-Universitetas"), Rita Mažukelytė ("Aarau", Šveicarija) ir Ieva Melanija Kibirkštis ("Jyväskylän Pallokerho", Suomija).

Saugės: Rimantė Kunickaitė (Ukmergės "TexTiliTe"), Henrika Gustytė ("Escola Valls Futbol", Ispanija), Simona Veličkaitė ir Gitana Kerpienė (abi – "Gintra-Universitetas"), Kamilė Vaičiulaitytė ir Milda Liužinaitė (abi – Kauno FM "Žara") ir Viktorija Budrytė ("Roslagsbro IF", Švedija).

Puolėjos: Sonata Vanagaitė ir Rasa Imanalijeva (abi – "Gintra-Universitetas") bei Raimonda Bložytė ("Akmenė-SC").



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių