Quantcast

„Formulės Future“ čempionato finiše – lietuvių medaliai

Sekmadienį Kauno mariose baigėsi pasaulio vaikų ir jaunimo "Formulės Future" čempionatas. Sudėjus manevravimo ir slalomo rungtyse surinktus taškus, paaiškėjo, kad sėkmingiausiai pasaulio čempionate pasirodė atstovai iš Rusijos, o lietuviai taip pat papildė savo medalių kraitį.

Pagal kraitį – penkti

Sportininkai iš Rusijos pasaulio čempionate iškovojo šešis medalius, triumfuodami komandinėje įskaitoje, kurioje lietuviai liko penkti. Lietuvos atstovai geriausiai pasirodė delfinų, arba nulinėje klasėje. Kemas Mitkus, Adriana Kaskauskaitė ir Majus Rocius, atstovavęs Suomijai, nukonkuravo visus užsienio varžovus bei atitinkamai pasidalijo prizines vietas.

Apdovanojimą atsiėmusi jauniausioji Lietuvos sportininkė septynmetė Adriana Kaskauskaitė pripažino, kad labai jaudinosi, tačiau vėliau susikaupė ir pasirodė puikiai. Pasaulio čempionu tapęs Kemas Mitkus labai džiaugėsi rezultatu ir prižadėjo toliau tęsti treniruotes bei laimėti dar daugiau apdovanojimų.

"Kuo jaunesnė klasė, tuo mūsiškiai geresni. Tai parodo, kad mes labai gerai mokiname pačius mažiausius. Jie tik ateina į šią sporto šaką ir iš karto laimi. Bet kuo toliau einame, tuo mums būna sudėtingiau. Akivaizdu, kad dar trūksta įdirbio, palyginti su kitomis šalimis, – juk pradėjome treniruotis tik prieš metus. Vaikai augs ir medalių bus dar daugiau", – apie jaunųjų sportininkų perspektyvas kalbėjo treneris ir "Formulės-2" lenktynininkas Edgaras Riabko.

Lygiuojasi į lyderį

Būtent į šį tituluotą Lietuvos pilotą nori lygiuotis jaunasis Joris Paulauskas, pirmoje klasėje tapęs pasaulio vicečempionu.

Užuot žaidę kompiuteriais, eikite treniruotis ir tikrai tikiu, kad pasieksite savo tikslų.

"Po pasaulio pirmenybių tęsiu treniruotes tam, kad būčiau panašus į Edgarą", – šypsojosi aštuonmetis sportininkas.

Sūnaus pasiekimais didžiuojasi ir Jorio mama, Kristina Paulauskienė, teigianti, kad per mažiau nei metus pasiekti rezultatai tikrai stebina.

Antroje klasėje pasaulio bronzos medalininku tapo Suomijai atstovavęs lietuvis Dovydas Gedrimas. Dovydo mama Brigita pasakojo, kad sūnus pradėjo treniruotis tik gegužę ir šiandien jau yra Europos čempionas bei pasaulio čempionato bronzos medalio savininkas.

Vietoj ekranų – treniruotės

Pirmą kartą Lietuvoje ir jau 20-ą kartą istorijoje vykusio čempionato metu ant vandens varžėsi nuo šešerių iki devyniolikos metų amžiaus vaikai, atstovaujantys skirtingoms amžiaus ir meistriškumo klasėms – nuo nulinės, dar kitaip vadinamos delfinų, iki 5-osios.

Apdovanojimų ceremonijos metu pagrindinis organizatorius E.Riabko teigė, kad ši savaitė buvo ypatinga. Jos metu organizatorius patyrė ne tik daug emocijų, bet ir įgavo patirties.

"Užuot žaidę kompiuteriais, eikite treniruotis ir tikrai tikiu, kad pasieksite savo tikslų", – vaikus ragino E.Riabko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių