Quantcast

Florida pasiūlė perkelti olimpines žaidynes iš Japonijos į JAV

Floridos valdžia pasiūlė Tarptautiniam olimpiniam komitetui (TOK) perkelti dėl koronaviruso pandemijos atidėtas vasaros olimpines žaidynes iš Japonijos į JAV, antradienį pranešė amerikiečių žiniasklaida.

„Rašau jums, norėdamas paraginti jus išnagrinėti galimybę 2021 metų Olimpines žaidynes perkelti iš Japonijos Tokijo į Jungtines Valstijas, o tiksliau – į Floridą“, – nurodoma valstijos Finansinių paslaugų departamento vadovo Jimmy Patroniso (Džimio Patroniso) laiške TOK vadovui Thomas Bachui (Tomui Bachui).

Jis atkreipė dėmesį į žiniasklaidos pranešimus, kad japonų valdžia „privačiai“ reiškia susirūpinimą, kad žaidynes gali tekti atidėti dėl besitęsiančios koronaviruso pandemijos.

J. Patronis pridūrė, jog Florida turi tokiam dideliam renginiui reikalingą infrastruktūrą – išvystytą transporto sistemą ir sporto objektus.

Jis taip pat pabrėžė, kad šioje valstijoje net pandemijos metu leidžiama rengti sporto renginius.

Praėjusią savaitę Japonijos vyriausybės generalinio sekretoriaus pavaduotojas Manabu Sakai (Manabus Sakajus) paneigė žiniasklaidos pranešimus, jog kabinetas nusprendė Tokijo olimpines žaidynes atidėti iki 2032 metų.

Anksčiau šį mėnesį britų laikraštis „The Times“, remdamasis aukšto rango Japonijos valdančiosios koalicijos nariu, pranešė, kad valdžia priėjo bendrą nuomonę, kad 2020-ųjų žaidynės yra pasmerktos ir kad būtina rasti būdą surengti jas 2032 metais.

Anksčiau TOK prezidentas pareiškė, kad Olimpiada turi įvykti, kaip ir planuojama, šių metų vasarą.

„Šiuo metu neturime kokių nors priežasčių manyti, kad Tokijo olimpinės žaidynės neprasidės liepos 23 dieną Tokijo olimpiniame stadione“, – sakė T. Bachas.

Tokijo olimpinės žaidynės turėjo vykti 2020 metais, nuo liepos 23  iki rugpjūčio 8 dienos, tačiau dėl koronaviruso pandemijos buvo atidėtos iki 2021-ųjų. Planuojama, kad Olimpiada vyks nuo liepos 23 iki rugpjūčio 8 dienos, o paralimpinės žaidynės – nuo rugpjūčio 24 iki rugsėjo 5 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BŪTŲ PATI DIDŽIAUSIA NESĄMONĖ

BŪTŲ PATI DIDŽIAUSIA NESĄMONĖ portretas
Perkelti į šalį, kurioje daugiausiai užsikrėtusių?! Kur vyksta vos ne pilietinis karas? Perkelti, kur net Prezidentą saugoja 25 tūkstančių karių. Kiek karių reikės saugoti visą Olimpinį miestelį? Primenu, kad, palyginus ramiais Amerikai laikais, vykusiose Atlantos Olimpinėse žaidynėse buvo įvykdytas teroro aktas pačiame Olimpiniame miestelyje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių