Quantcast

Finalo ketverte Utenoje rankinio komandos išsidalins pirmuosius šių metų trofėjus

  • Teksto dydis:

Vasario 3-4 d. Utenos arenoje vyks Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Dėl LRF taurės kovos keturi vyrų ir keturi moterų klubai. Šeštadienį vyks pusfinaliai, o sekmadienį finalai.

Vyrų finalo ketverte rungtyniaus praėjusių metų LRF taurės laimėtojai Vilniaus „Šviesos“ rankininkai, finalininkas Alytaus „Varsa-Stronglasas“, Klaipėdos „Dragūno“ ir Vilniaus „Amber“ komandos. Moterų turnyre žais titulą ginanti Kauno r. „Cascada-HC Garliava“, praėjusio sezono finalininkas Kauno „Žalgiris“ ir dvi sostinės komandos – „Eglė“ ir „Sostinės tauras“.

„LRF taurės finalo ketvertas visada pasižymi sunkiai nuspėjamais rezultatais. Praėjusiais metais finalo ketverte prireikė ne tik pratęsimų, bet ir baudinių serijų. Ne mažesnės intrigos laukiame ir šiais metais. Dar daugiau intrigos įneša tai, kad finalo ketvertas vyks neutralioje aikštelėje ir nei viena komanda Utenoje neturės namų sienų pranašumo. Tai ne vienintelė priežastis, kodėl finalo ketvertą nusprendėme rengti Utenoje. Šiame mieste rankinis yra labai mylimas. Be to, beveik dešimt uteniškių atstovauja finalo ketverte dalyvaujančioms komandoms ir jų grįžimas į Uteną sulaukė didelio susidomėjimo“, – sako Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Donatas Pasvenskas.

Moterų turnyro pusfinalyje pasikartos praėjusių metų LRF taurės turnyro finalas. Titulą ginanti „Cascada-HC Garliava“ susitiks su „Žalgirio“ rankininkėmis. Lietuvos moterų rankinio lygoje (LMRL) šios komandos yra turnyrinės lentelės kaimynės. Lietuvos čempionė Garliavos komanda užima 3 vietą, žalgirietės yra laipteliu žemiau. Tiesa, komandas skiria net 7 taškai. Vienintelėse šį sezoną Lietuvos čempionato tarpusavio rungtynėse pergalę 31:26 šventė „Cascada-HC Garliava“.

Kitame pusfinalyje vyks sostinės derbis. Jame susikaus LMRL lyderės „Sostinės tauro“ ir „Eglės“ komandos. Pirmaujantis „Sostinės tauras“ artimiausią persekiotoją „Eglę“ lenkia vos tašku. Kuri komanda stipresnė šį sezoną nepadėjo nustatyti ir tarpusavio rungtynės. Sostinės derbis baigėsi lygiosiomis 30:30.

Dvi Vilniaus komandos tarpusavyje susikaus ir vyrų turnyro pusfinalyje. Titulą ginantys „Šviesos“ rankininkai susitiks su po metų pertraukos į finalo ketvertą grįžusia „Amber“ ekipa. Nors Lietuvos rankinio lygoje sostinės komandoms sekasi skirtingai – „Šviesa“ užima 2 vietą, „Amber“ yra 7 pozicijoje – tarpusavio dvikovose šį sezoną ekipos pasidalijo po pergalę. Pirmą susitikimą įtikinamai 36:26 laimėjo „Šviesa“, antrame revanšą minimaliu skirtumu 24:23 pasiekė „Amber“.

Kitame pusfinalyje, kaip ir pernai, burtai suvedė „Dragūno“ ir „Varsos-Stronglaso“ klubus. Praėjusiais metais pusfinalį laimėjo namuose žaidusi Alytaus komanda, tačiau šįkart favorite laikoma Klaipėdos ekipa. „Dragūnas“ užtikrintai pirmauja Lietuvos čempionate. „Varsa-Stronglasas“ nuo lyderių atsilieka 10 taškų ir yra 4 vietoje. Tarpusavio rungtynes abu kartus laimėjo uostamiesčio ekipa – 36:24 svečiuose ir 31:25 namuose.

LRF taurės finalo ketverto tvarkaraštis:

Vasario 3 d. (šeštadienis)

12:15 Kauno „Žalgiris“ – Kauno r. „Cascada-HC Garliava SM“

14:30 Vilniaus SM „Sostinės tauras“ – Vilniaus RSK „Eglė“

16:45 Alytaus „Varsa-Stronglasas“ – Klaipėdos „Dragūnas“

19:00 Vilniaus HC „Amber“ – Vilniaus VHC „Šviesa“

Vasario 4 d. (sekmadienis)

12:00 Moterų turnyro finalas

14:30 Vyrų turnyro finalas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių