Quantcast

Finale – viena Lietuvos komanda

Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) finalo ketverte Lietuvos garbę gins vienintelė Vilniaus TEO komanda.

Po savaitgalį vykusių pusfinalio varžybų iš tolesnės kovos pasitraukė dar du Lietuvos klubai – Kauno „Laisvė“ ir Marijampolės „Arvi“.

Kauniečių nesėkmė nieko nenustebino, bet etatinių pastarųjų metų vicečempionių marijampoliečių fiasko buvo netikėtas.
Marijampolės ekipa pusfinalio varžybas Cėsyje pradėjo įspūdinga pergale prieš Borisovo „Berezina“, bet vėliau pralaimėjo abiem į finalo ketvertą patekusioms Latvijos ekipoms – „SC Cesis“ ir Rygos TTT.
„Šiaip nesu linkęs komentuoti teisėjų veiksmų, bet šįkart jie akivaizdžiai palaikė šeimininkę Cėsio komandą. Labai apmaudžiai pralaimėjome tas rungtynes, o per mačą su TTT merginos jau buvo psichologiškai palūžusios. Labai apmaudu, kad pasitraukėme iš varžybų, juolab kad laimėjome reguliarųjį sezoną“, – dienraščiui sakė „Arvi“ treneris A.Budėnas.
Jis išreiškė nepasitenkinimą tuo, kad Latvijos klubai prieš pat pusfinalio varžybas įsigijo pajėgių legionierių – Ruth Riley (TTT) ir Nykeshą Sales („SC Cesis“).
Pastaroji žaidėja didžiąją sezono dalį atstovavo Vilniaus TEO komandai. Šiai pasitraukus iš Eurolygos, sutartis su amerikiete buvo nutraukta.
„Dirbi su komanda visą sezoną, moki atlyginimus legionierėms visus metus, o po to varžovai keliems mėnesiams nusiperka kelias žvaigždes, ir pasikeičia jėgų pusiausvyra. Manau, kad krepšininkė turi sužaisti bent 70 proc. reguliariojo sezono rungtynių, jei nori žaisti ir atkrintamosiose varžybose“, – kalbėjo A.Budėnas.
Prie TTT ir „SC Cesis“ finalo ketverte, kuris vyks balandžio 18–20 dienomis, prisijungs TEO ir Kijevo TIM-SCUF. Šios komandos užėmė dvi pirmąsias vietas A grupės varžybose Vilniuje.
Visas tris pergales iškovojusios TEO komandos treneris Rūtenis Paulauskas buvo patenkintas pasirodymu. „Finalo ketverto varžybose mūsų laukia itin stiprus varžovas – Rygos TTT. Ši komanda, kaip ir mes, rungtyniauja Eurolygoje, todėl laukia labai sunki kova“, – neabejojo Vilniaus klubo strategas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių