Quantcast

Finale – Kauno rankinio klubų kaktomuša

Kauno klubai užtikrintai žengė į Lietuvos moterų rankinio čempionato finalą.

Titulą ginantis „Acme-Žalgiris“ pusfinalyje pranoko varžoves iš Vilniaus, o lygos lyderė „Garliava SM-Cascada“ palaužė Klaipėdos rankininkes.

Šalies čempionės žalgirietės antrajame pusfinalio mače 48:32 įveikė Vilniaus „Alandeko-Vichy“ ekipą. Pirmoji akistata taip pat baigėsi kauniečių naudai 39:24.

Reguliariojo čempionato nugalėtojos Garliavos rankininkės pirmąsias pusfinalio rungtynes prieš Klaipėdos „Dragūną-Viesulą“ buvo laimėję 42:37. Antrasis pusfinalio mačas baigėsi didesniu garliaviškių pranašumu - 41:29. Šioje dvikovoje nugalėtojas į pergalę vedė Greta Rinkevičiūtė ir Laima Bernatavičiūtė, įmetusios po 11 įvarčių. Eglė Laurinavičiūtė pelnė 6 įvarčius, Laura Masiulevičiūtė – 5. Klaipėdietėms 12 įvarčių įmetė Brigita Ivanauskaitė.

- Ar pusfinalio dvikovos susiklostė taip, kaip ir tikėjotės? - kauno.diena.lt paklausė Garliavos ekipos vienos lyderių L.Bernatavičiūtės.

- Mums tai buvo savotiškas apšilimas prieš pirmenybių finalą. Galėjome pašlifuoti derinius prieš lemiamą sezono etapą. Žinoma, nenuvertinome ir Klaipėdos komandos. Joje netrūksta gabaus jaunimo, tačiau favoritės buvome mes. Tą ir įrodėme.

- Finale jūsų laukia principinės varžovės – žalgirietės. Ar turėsite laiko pasirengti finalo serijai?

- Konkrečių finalo datų dar nežinau, bet pirmiau su žalgirietėmis susidursime Baltijos lygoje. Ateinantį savaitgalį mūsų laukia tarpusavio mačas. Tai bus generalinė repeticija prieš šalies čempionato finalą. Būtent su Lietuvos pirmenybėmis mes siejame didesnes viltis. Baltijos lygoje medalių nelabai ir tikimės.

- Kokį įspūdį palieka „Acme-Žalgiris“ ekipa?

- Jos visada būna gerai pasiruošę, parengę taktinį planą. Su žalgirietėmis niekada nebūna lengvų mačų.

- Jūs pati, po ilgos ir turiningos karjeros užsienyje, jau kelintus metus sėkmingai rungtyniaujate Lietuvoje. Sprendžiant iš rezultatų apie karjeros pabaigą dar negalvojate?

- Sekasi neblogai, tačiau atsiliepia traumos. Prieš keletą mėnesių atstovaujant rinktinei plyšo raumo, tad nuo to laiko nelabai galiu žaisti maksimaliu pajėgumu. Vis dėlto dabar galvoju tik apie šį sezoną ir apie rungtynes dėl titulų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rankinis

Rankinis portretas
Nuo kada Garliavos rankinio klubas priskirtas Kaunui....netgi pavadinimas HC Garliava.....kuri atstovauja Kauno rajoná.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių