Quantcast

Europos rankinio čempionate Lietuvos rinktinė nusileido šeimininkams slovakams

  • Teksto dydis:

Po 24-erių metų pertraukos ant didžiosios rankinio scenos užlipusios Lietuvos rinktinės viešnagė Europos čempionate ilgai netruks.

Antrajame F pogrupio mače lietuviai neprilygo vieniems iš pirmenybių šeimininkų slovakams – pralaimėjo rezultatu 26:31 (8:15, 18:16). Norint patekti į kitą etapą mūsų rankininkams reikia tikro stebuklo.

Lietuvių pasirodymas Senojo žemyno pirmenybėse gali baigtis jau šiandien. 21:30 val. Lietuvos laiku į kovą stos Rusijos ir Norvegijos rinktinės – būtent pastarosios pergalė panaikintų net teorines Lietuvos rinktinės galimybes žengti į kitą etapą.

Trečiasis Lietuvos rinktinės mūšis Europos pirmenybėse su grupės favoritais norvegais įvyks pirmadienį, sausio 17-ąją, 21:30 val.

Ketvirtą kartą Europos rankinio čempionate dalyvaujantiems slovakams ši pergalė – pirmoji per visą šalies istoriją.

Lietuvos rinktinės nuo pralaimėjimo neišgelbėjo net ir 8 įvarčius pelnęs Aidenas Malašinskas. Gerdo Babarsko sąskaitoje – 5 tikslūs smūgiai.

Varžovų gretose rezultatyviausiai su 7 įvarčiais pasirodė Tomašas Urbanas, 6 pridėjo Patrikas Hruščakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Aš iš karto sakiau, kad bus lygiai trys pralaimėjimai iš trjių rungtynių pogrupyje. Lietuva pastaruoju laiku gali tik pralaimėti. Pateko į Europos finalinį etapą tik dėl to, kad ten patenką kas antra Europos valstybė. Sportas smarkiai komercializuojamas, visur žiūrima kaip pinigų daugiau gauti. O komandinių šakų žaidimo lygis Lietuvoje per 30 pastarųjų metų nusmuko praktiškai iki mėgėjiško - tinklinis, moterų krepšinis, rankinis, vandensvydis, futbolas. Valstybė neskiria lėšų PROFESIONALIŲ komandinių sporto šakų spirtininkų rengimui. Skirtingai nei tarybiniais laikais. Tokie ir rezultatai. Nuliniai. Papeza nesąmonių po pralaimėjimų internete, tuo viskas ir baigiasi. Atsilikusi valstybė. Kaip Smetonos laikais. Tada dstai, latviai laimėdavo medalius olimpiadose, o pas mus dar basi vaikai karves ganė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių