Quantcast

Europos jaunimo pirmenybių laukianti A. Ginevičiūtė: senų klaidų nekartosime

  • Teksto dydis:

Tarptautinė irklavimo federacija pranešė, kad rugsėjį Diusburge planuotas Europos jaunimo (iki 23 metų) čempionatas įvyks. Ši žinia nudžiugino ir vieną perspektyviausią šalies irkluotoją Agnę Ginevičiūtę.

„Praeiti metai tikrai nebuvo tokie, kokių tikėjausi, – prisipažino pernai Europos jaunimo čempionate septintą vietą užėmusi irkluotoja. – Bet senų klaidų nekartosime. Tik pirmyn. Su treneriu nusprendėme, kad neversime puslapio atgal“.

Su treneriu Valdu Vilkeliu besidarbuojanti 21-ų irkluotoja prisipažįsta, kad pirmoji vieta Europos jaunimo pirmenybių B finale (galutinė septintoji pozicija) – skaudi tema.

„Važiavau nusiteikusi kovoti dėl aukščiausių pozicijų, buvau puikiai pasirengusi, per treniruotes rezultatai džiugino, – pasakojo A.Ginevičiūtė. – Tačiau nuvažiavus į pirmenybes net nesupratau, kas nutiko. Galbūt, stresas? Rezultatas nebuvo toks, kokio tikėjausi ir kokiam buvau pasirengusi“.

Sportininkė prisipažino, kad ašaros liejosi pusę dienos po nesėkmingų varžybų.

„Prireikė laiko, tačiau man pavyko susitvarkyti psichologiškai – grįžau prie darbų. Buvo sunku, bet treneris sugebėjo mane įtikinti, kad blogas startas nėra visko pabaiga, – kalbėjo A.Ginevičiūtė. – Jis priminė, kad reikia grįžti į vėžes, susikaupti ir toliau dirbti. Patikėjau, kad septintoji vieta Europos jaunimo pirmenybėse tikrai nėra pasaulio pabaiga, dėl kurios reikėtų viską mesti. Tai tebuvo vienas nuklydimas nuo tiesaus kelio. Pradėjau treniruotis, užsispyriau... Bet tada prasidėjo karantinas – vėl, atrodo, viskas smuktelėjo į žemyn“.

A.Ginevičiūtė priminė, kad šiais metais ant vandens Lietuvoje teko išeiti dviem mėnesiais vėliau negu įprasta. „Šis laiko tarpas pasijautė, nes dažniausiai birželio mėnesį jau būdavau geros sportinės formos, galėdavau darbuotis pilnu pajėgumu, – sakė sportininkė. – Karantine teko sportuoti namuose. Tai buvo ganėtinai neįprasta ir sunku, tačiau treneris parengė planą, kurio stropiai laikiausi. Tai buvo proga skirti daugiau laiko ištvermės treniruotėms“.

Pirmasis jėgų išbandymas jau netrukus – birželio 26-28 dienomis Trakuose vyksianti tarptautinė regata „Gintariniai irklai“.

„Startuosiu, pamatysime, kaip esu pasirengusi, ar pavyko žiemą ir pavasarį patobulėti, sustiprėti. Startuosiu ir vienviete, ir dviviete, ir, greičiausiai, keturviete valtimi. Todėl reikia tikrai gero pasirengimo plano, – nusijuokė A.Ginevičiūtė.

Europos jaunimo čempionatas vyks rugsėjo 5-6 dienomis Diusburge.

Birželio 24 dieną turėtų būti priimtas galutinis sprendimas dėl Europos jaunių pirmenybių, kurios buvo planuojamos rugsėjo 26-27 dienomis Belgrade. Dėl suaugusiųjų Europos pirmenybių Poznanėje spalio 9-11 dienomis galutinis sprendimas turi būti priimtas iki liepos 31 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių