Quantcast

Europos ir pasaulio graplingo čempionų varžytuvės Lietuvos čempionate

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį Kaune bus surengtas atvirasis Lietuvos graplingo čempionatas, kuris užbaigs stipriausių mūsų šalies graplingo imtynininkų sezoną. Be to, šiuo turnyru bus pradėti skaičiuoti nauji 2020 metų reitingai.

„Nesinori užbėgti įvykiams už akių, bet tikrai norisi pasidžiaugti už 2019-uosius. Tokio tempo, koks mus lydėjo nuo rudens, mes neturėjome per visą federacijos istoriją. Nepaisant krūvio, praktiškai kiekvienąkart mes sulaukdavome rekordinio dalyvių skaičiaus, o ir patys turnyrai, iš esmės, būdavo surengti sėkmingai“, – sakė Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Adrijus Kupstas.

Per šiuos metus Lietuvai teko garbė surengti Europos čempionatą ir pasaulio taurės turnyrą. Abiejuose renginiuose lietuviai iškovojo daugiausiai titulų, todėl būsimajame Lietuvos čempionate netrūks nei Europos čempionų, nei pasaulio taurės laimėtojų.

„Nors galutinis dalyvių sąrašas dar nėra aiškus, tačiau tikra tiesa, kad dauguma Europos čempionų ar prizininkų šį šeštadienį bus Kaune. Reikia suprasti, kad kiekvienam sportininkui labai svarbu būti geriausiam savo kieme, todėl Lietuvos graplingo čempionatai praktiškai visada sulaukia beprotiško dalyvių skaičiaus ir konkurencijos“, – pasakojo A. Kupstas.

Pasibaigęs pasaulio taurės turnyras galutinai sudėliojo ir Lietuvos sportininkų reitingus. Dėl to, būsimasis turnyras bus reitingų įvadas į kitus metus.

„Kadangi formuojamos rinktinės, tai mūsų reitingų grafikas ne visiškai sutampa su metų pabaiga. Bet kokiu atveju, sportininkai tą žino ir problemų niekam nekyla“, – reitingo subtilybes aiškino A. Kupstas.

Po Lietuvos čempionato dar prieš Kalėdas Lietuvos graplingo federacija surengs ir turnyrą pradedantiesiems. Tai bus paskutinysis 2019 – ųjų turnyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių