Quantcast

Iš Europos čempionato lengvaatlečiai tikisi grįžti ne tuščiomis

  • Teksto dydis:

Penktadienį – kovo 3 dieną – Belgrade (Serbija) prasidės Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionatas. Tris dienas vyksiančiose pirmenybėse grumsis penki Lietuvos sportininkai, iš kurių didžiausios viltys siejamos su pasaulio sezono lydere šuolininke į aukštį Airine Palšyte.

Belgrade taip pat startuos 400 m bėgsianti Eva Misiūnaitė, šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys, rutulio stūmikė Giedrė Kupstytė ir dėl Achilo skausmų ne daugiakovėje, o taip pat rutulio stūmime jėgas išbandysianti Austra Skujytė. Būtent Atėnų ir Londono olimpinių žaidynių prizininkė A.Skujytė yra paskutinė sportininkė, parvežusi medalį iš Europos uždarų patalpų čempionato – 2011-aisiais ji iškovojo sidabrą.

„Šiais metais didesnės komandos Europos čempionate neplanavome, galvojome apie 4-5 sportininkus. Turime netekčių, kas galėjo važiuoti, bet neišvyko: normatyvus iš praėjusių metų turėjo Rytis Sakalauskas, Natalija Piliušina, Jogailė Petrokaitė“, – vardijo Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva.

800 m bėgikei N.Piliušinai išvykti į Europos čempionatą sutrukdė po traumos užsitęsusi reabilitacija, šuolininkei į tolį J.Petrokaitei – studijos JAV, o sprinteris R.Sakalauskas nevykti nusprendė pats – jo netenkino sportinė forma.

Pagal sezono rezultatus savo rungtyse aiški Lietuvos komandos lyderė yra A.Palšytė. Vienintelei pasaulyje du metrus 2017-aisiais įveikusiai šuolininkei didžiausią konkurenciją Europos pirmenybėse turėtų sudaryti olimpinė čempionė ispanė Ruth Beitia bei prieš trejus metus pasaulio uždarų patalpų čempionate triumfavusi lenkė Kamila Licwinko.

„Niekada nenorėčiau niekam kabinti iš anksto medalių. Logiškai mąstant, medalis turėtų būti, bet tai išaiškės po kelių dienų. Labai to tikimės, bet nenorime sukelti spaudimo, nes Airine ir taip tą spaudimą jaučia įveikusi dviejų metrų ribą“, – teigė N.Medvedeva.

A.Palšytė Europos uždarų patalpų čempionatuose dalyvavo dukart: 2011 metais, būdama vos 18-metė, užėmė 19 vietą, o prieš dvejus metus liko per žingsnį nuo medalio – ketvirta. A.Skujytė dalyvavo keturiose pirmenybėse, R.Stanys – dviejose, o G.Kupstytei ir E.Misiūnaitei šis čempionatas bus debiutinis.

„Nemanau, kad E.Misiūnaitės ir G.Kupstytės patekimas į čempionatą yra kažkoks netikėtumas. Jų rezultatai metai iš metų gerėjo. Praeitame sezone matėsi, kad jos tobulėja ir tai, kad jos įvykdė normatyvus, nebuvo didžiulė staigmena“, – tikino N.Medvedeva.

Po ilgos pertraukos Europos čempionatą bus galimą stebėti ir per lietuvišką televiziją – pirmenybes transliuos LRT Kultūra.

„Lengvosios atletikos sugrįžimas į nacionalinio transliuotojo eterį yra didelė garbė. Labai norėtumėme, kad žiūrovai liktų patenkinti mūsų sportininkų dalyvavimu bei transliacijos būtų žiūrimos, – vylėsi N.Medvedeva. – Norime nenuvilti žmonių, o transliacijos mus įpareigoja dar labiau pasitempti. Jaučiame didžiulį dėkingumą Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai.“

Lietuvos lengvaatlečių startų tvarkaraštis:

Kovo 3 d. (penktadienis)

10.45 val. moterų 400 m bėgimas, atrankos etapas (dalyvauja E.Misiūnaitė)

11.50 val. moterų rutulio stūmimas, kvalifikacija (dalyvauja G.Kupstytė ir A.Skujytė)

18.30 val. moterų šuoliai į aukštį, kvalifikacija (dalyvauja A.Palšytė)

18.35 val. moterų rutulio stūmimas, finalas (jei pateks – G.Kupstytė ir A.Palšytė)

18.45 val. moterų 400 m bėgimas, pusfinalis (jei pateks – E.Misiūnaitė)

Kovo 4 d. (šeštadienis)

12.20 val. vyrų šuoliai į aukštį, kvalifikacija (dalyvauja R.Stanys)

17.30 val. moterų šuoliai į aukštį, finalas (jei pateks – A.Palšytė)

20.58 val. moterų 400 m bėgimas, finalas (jei pateks – E.Misiūnaitė)

Kovo 5 d. (sekmadienis)

17.50 val. vyrų šuoliai į aukštį, finalas (jei pateks – R.Stanys)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių