Quantcast

Europos bokso čempionate daugiausia medalių iškovojo šeimininkai

  • Teksto dydis:

Ukrainos mieste Charkove baigėsi Europos bokso čempionatas. 42-ą kartą vykusiame Sezono žemyno čempionate kovojo 234 boksininkai iš 39-ių valstybių.

Europos pirmenybėse išdalinta 10 medalių komplektų. Daugiausia aukso apdovanojimų susižėrė šeimininkai ukrainiečiai, kurie nutraukė nuo 2008 m. trukusį rusų dominavimą.

Bronzos medalį iškovojusi Lietuvos bokso rinktinė komandinėje rikiuotėje pasidalijo 12-ą vietą. Iš viso medalius laimėjo 19-os valstybių boksininkai.

Europos čempionato šeimininkai Ukrainos boksininkai iškovojo 6 medalius – 3 aukso, 1 sidabro ir 2 bronzos. Antrą vietą pagal aukso medalius užėmė Rusija – 2 aukso, 2 sidabro ir 1 bronzos.

Absoliučiai daugiausia apdovanojimų pelnė anglai, jų sąskaitoje – 8 medaliai, bet tik 1 aukso bei 6 sidabro ir 1 bronzos. Airijos boksininkai laimėjo 1 aukso ir 2 bronzos. Po vieną auksinį į savo sąskaitą įsirašė Armėnijos, Bulgarijos ir Vokietijos atstovai.

Vieną bronzos medalį laimėjusi Lietuva kartu su kaimyninėmis Baltarusija ir Lenkija, taip pat Moldova, Kroatija, Vengrija, Olandija ir Izraeliu komandinėje įskaitoje pasidalijo 12-ą vietą.

Lietuvai bronzą laimėjęs Evaldas Petrauskas tapo pirmuoju mūsų šalies boksininku po Nepriklausomybės atkūrimo, kuris Europos čempionate laimėjo 2 medalius.

Praėjusiame 2015 m. Europos čempionate Lietuvos bokso rinktinė komandinėje rikiuotėje užėmė 5 vietą. Aukso medalį laimėjo po Rio de Žaneiro olimpiados į profesionalus perėjęs Eimantas Stanionis, o E.Petrauskas, kaip ir šiais metais, iškovojo bronzą.

Po Nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos boksininkai Europos čempionatuose iš viso yra iškovoję 8 medalius – 2 aukso (E.Stanionis ir Vitalijus Karpačiauskas), 1 sidabro (Ivanas Stapovičius) ir 5 bronzos (dukart E.Petrauskas, po kartą Jaroslavas Jakšto, Rolandas Jasevičius ir Darius Jasevičius).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių